Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret eden Vali Ata, Beycuma beldesinde barakada yaşayan aileye yardım ettikleri için dernek yöneticilerini tebrik ederken, basın mensuplarından da mağdur insanların tespiti konusunda destek istedi.
Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, huzurevi yapılması için Vali Ata&[#]8217;dan yer belirlenilmesi konusunda destek isterken Vali Ata, Kilimli&[#]8217;nin Karadon semtini tavsiye etti.
Vali Erdal Ata, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ile yönetim kurulunu ziyaret etti. Türk Kızılay´ının, Osmanlı döneminden günümüze yurt içi ve yurt dışında her türlü doğal afet, kaza ve yardıma muhtaç insanlar ile diğer sosyal olaylarda insanların yanında olduğunu belirten Vali Ata, geçtiğimiz hafta Beycuma beldesine bağlı Hacıali köyünde barakada yaşam savaşı veren Taşten ailesine yaptığı yardımdan ötürü yeni yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Kızılay´ın ve ona destek veren halkın aileyi kısa sürede barakadan alıp sıcak yuvaya kavuşturmasının takdir edilecek bir davranış olduğunu kaydeden Vali Ata, "Geçen hafta Beycuma´daki ailemizin durumundan haberdar olur olmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´ndaki arkadaşlarımızı oraya gönderip durum tespiti yapmasını istedim. Biz yardımcı olmak için çaba gösterirken sizler aileye sıcak yuvaya kavuşturdunuz. Bu hızlı yardım seferberliğiniz için sizi tebrik ediyorum" dedi. Basın mensuplarına bir çağrıda bulunmak istediğini ifade eden Zonguldak Valisi Erdal Ata, "Basın mensubu arkadaşlarımızdan bir ricam var ki o da şudur: Bir yerde yardıma muhtaç, mağdur durumda, zor şartlar altında yaşayan insanlar varsa lütfen bizi de bilgilendirin. Siz basın olarak haber yaparsınız yapmazsınız, orasını bilemem ama bizi de bu ailelerden haberdar edin ki hemen vatandaşlarımıza sahip çıkalım. Bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nda kayıtlı çok insan var, bir de bunların dışında kırsal kesimde yardıma muhtaç insanlarımız olabilir. Sizler bu konuda bizi arayın, bizler de yardımcı olalım&[#]8221; dedi.
Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise gönüllülük esasına göre gece gündüz ayrımı gözetmeksizin, Allah rızası için insanlara yardımcı olmak için bu görevi üstlendiklerini kaydetti. Yaşlılar için kentin bir eksiği olduğunu düşündükleri huzurevi inşa etmeyi düşündüklerini anlatan dernek başkanı Aygün´ün "Yer konusunda bize yardımcı olursanız çok memnun oluruz. Özellikle sahil kenarı gibi bir yer olursa çok güzel olur" demesi üzerine Vali Ata, şunları söyledi:
"Zonguldak´ta yer bulmak çok zor maalesef. Yer konusunda sıkıntımız var. Ancak Kilimli´nin Karadon mahallesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu´na ait eski lojmanları modernize ederek buraları değerlendirebiliriz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi