20-22 Ekim tarihleri arasında 3 gün sürecek olan sempozyuma, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektör Vekili İhsan Toroğlu, Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Erdoğan Kaymakçı, TMMOB HKMO Genel Başkanı Ali Fahri Özten, Tabu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ali Ambar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Sempozyumda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Sempozyumda konuşma yapan 5. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu Eş Başkanı Yrd. Doç. Hakan Akçın, &[#]8220;Günümüzde mühendislik ölçümleri, haritacılık, inşaat, maden, metalürji, jeoloji, jeofizik, makine, gemi inşaatı, tıp gibi çok farklı sektörlerde çeşitli alt yapı ve sanayi hizmetleri için gerçekleştirilen bir hizmet niteliği taşımaktadır. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası çatısı altında hizmet veren mühendislerimiz, ülkemizde geçmişten günümüze kadar gerçekleştirilen her türlü proje ve endüstriyel uygulama sürecinde mühendislik ölçmeleri konusunda kendi bilgi ve becerilerini kullanarak, dürüst ve tarafsız hizmet vererek, mühendislik mesleğinin yeteneğini ve saygınlığını artırmaya çabalayarak, diğer disiplinlerle mesleki ve teknik iş birliğini destekleyerek ve güvenliği üst düzeyde tutarak faaliyetlerini sürdürmek inancı, gayreti ve sorumluluğu içerisinde olmuşlardır. Sempozyumumuza destek veren herkese teşekkür ederim&[#]8221; dedi.
Daha sonra konuşma yapan, ZKÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Kuşçu, &[#]8220;Şili&[#]8217;de 33 madenci kurtarıldı. Onun arkasında adsız kahraman var. 30 yaşında Şili&[#]8217;li harita mühendisi kadın. Eğer gösterdiği kurtarılma noktası doğru olmasaydı, o madenciler kurtarılamayacaktı. Gazetelere konu olmuştur, o nedenle bu iş bu kadar önemlidir. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Tapu ve kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ali Ambar ise yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. TMMOB HKMO Genel Başkanı Ali Fahri Özten,&[#]8221; Ülkemizde, haritacılık, inşaat, maden, jeoloji, jeofizik, makine, gemi inşa gibi sektörlerde çeşitli alt yapı ve sanayi hizmetleri içinde kendine yer bulmuş bir alan olan mühendislik ölçmeleri konusunda ülkemizde yapılan uygulamaları ve deneyimleri paylaşmak, uygulayıcıların karşılaştıkları sorunları ortaya koymak, üniversite ve uygulayıcı kurumların işbirliğini arttırmak amacıyla düzenlenen Mühendislik Ölçümleri Sempozyumu bildiğiniz üzere 2 yılda bir farklı bir üniversitemizde birlikte düzenlenmektedir&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi