Bartın Üniversitesi´nde çeşitli birimlere açıktan atanan 115 aday memura yönelik &8220;Aday Memur Temel Eğitimi&8221; süreci başlatıldı. 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 55. maddesine istinaden Başbakanlık tarafından yayımlanan Devlet Memurları Aday Memur Hizmet İçi Eğitim Genel Yönetmeliği gereğince düzenlenen eğitim çalışması Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştiriliyor. Personel Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim semineri 18 Ekim-10 Kasım tarihleri arasını kapsıyor. 16 gün sürecek eğitimin sonunda aday memurlara temel eğitim sınavı yapılacak.


İşinizi sakın küçümsemeyin


Eğitim programın ilk dersine katılan Rektör Profesör Doktor Ramazan Kaplan aday memurlara hitap ederken &8220;Bu eğitimin yapılması noktasında kazanacağınız güzel, olumlu davranışlar hep ileride sizinle beraber olacaktır. Bir insan çıraklık ve yetişme evresinde ne kadar iyi yetişirse daha sonraki dönemlerde o kadar güçlü olur. Bu bakımdan sizin bu dönemde yapmanız gereken şey beraber çalıştığınız daire başkanlarınızdan amirlerinizden olabildiği ölçüde yararlanmak ve yaptığınız işte hakikaten uzman bir insan haline gelmektir. İşinizi hiç küçümsemeyin, hiçbir meslek küçümsenecek meslek değildir&8221; dedi.


Bartın Üniversitesi bir holding


Her mesleğin yaşama katkısı bulunduğunu kaydeden Rektör Kaplan; &8220;Her mesleğin sosyal hayatta ayrı bir yeri vardır. Yaptığınız işi, küçümsememenizi söylüyorum çünkü görev yaptığınız kurum aslında büyük bir holdingdir. Bir holdingin yapısı içerisinde bulunabilecek sermaye ve işgücüne sahiptir. Bu nedenle ne kadar önemli bir kurumda çalıştığınızı bir kez daha düşünün. Eğer siz de bu anlayışı benimserseniz o işteki performansınız artacaktır. Yaptığınız işi iyi yapmanın diğer bir yolu ise okuyan insan olmaktır. Sadece mesleğiniz ile ilgili değil kendi mesleğinizden daha farklı konulardaki kitapları da okumanız gerekmektedir&8221; diye konuştu.


Kendinizi geliştirmek için okuyun


Adaya memurlara kendilerini geliştirmenin yolunun çok okumaktan geçtiğini ifade eden Rektör Kaplan; &8220;Bunu hayatınızın her evresinde aklınızdan çıkarmayın. Okuyan insan ile okumayan insan arasında muhakkak fark vardır, çünkü kelimeler bizi çok farklı düşündürüyor. Kelimeler ruhumuzu ve davranışlarımızı düzenliyor. Dolayısıyla kitapları okuduğumuzda bizden önceki insanların belki de asırlardır edindiği tecrübelere bir çırpıda ulaşıyoruz. Bunun için insanların aklına ortak olmak kadar büyük bir şey yoktur&8221; şeklinde konuştu. Aday memurlara öğretim elemanları ve idari yöneticiler tarafından anayasa, devlet teşkilatı, kılık kıyafet, amir memur ilişkisi, sosyal ve mali haklar, halkla ilişkiler gibi dersler veriliyor.

Editör: Pusula Gazetesi