Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada Çaycuma Devlet Hastanesi&[#]8217;nin yanında yapılmak istenen ek bina için endişelerinin ortadan kalktığını söyledi.


Pusula&[#]8217;da yer alan; &[#]8220;başının etini yedi&[#]8221; şeklindeki habere konu olan olayda Milletvekili Türkmen ile TOKİ ile düştükleri durumu anlatmaya çalıştığını belirten Gülşen şunları söyledi;


&[#]8220;Sayın Milletvekilimiz ile o gün okul değil hastane yeri için konuştuk. Çaycuma Devlet Hastanemizin yanına ek bina yapılması gerekiyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı&[#]8217;nın ilgili birimleri de tamam dedi. Ancak hastane bitişiğinde Sağlık Bakanlığı&[#]8217;na ait arazinin yanında bulunan belediyemize ait 4.5 dönümlük araziyi de buraya eklemek istiyoruz. Araziyi verdik ancak inşaatı yapacak olan TOKİ 25 yıllığına tahsis değil, tapusuyla birlikte istiyor. Öyle olmadan inşaata başlamam diyor. Biz de mevzuat olarak bir sorun yaşamak istemedik. Yani o yüzden tahsisli vermek istedik. Milletvekilimiz ile o gün konuştuğumuz konu buydu. Belediye olarak bedelsiz verdiğimizde sorun yaşanacaksa ihaleye çıkmamız gerekir mi diye araştırdık.


Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş da kamu kurumlarına bedelsiz ve tahsisi yapmadan arazi verebileceğimizi söylemişti. Polat Bey ile görüşmemizin ardından Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Süleyman Elban ile görüştük. Kendisi de hastane yapımı için tahsisli şartı aranmadan araziyi verebileceğimizi söyledi. Belediyeler Kanunu&[#]8217;nun 75.nci maddesine dayanarak buradaki 4.5 dönüm araziyi hastane yapımı vermek için meclis kararı yeterli olacak. Böylece tahsis değil, devir yapmış olacağız. Bunu Kasım ayının ilk toplantısında görüşmek istiyoruz. Karar alındıktan sonra hastane yapımının önünde bizim açımızdan bir engel kalmıyor&[#]8221; dedi.



Ankara&[#]8217;dan karar bekliyoruz


Gülşen aynı gün, Milletvekili Polat Türkmen&[#]8217;in Filyos Projesi kapsamında yaşanan kıyı kenar çizgisi sorunlarını konuştuklarını, Türkmen&[#]8217;in bu konuda yeni düzenleme olduğunu anlattığını ifade etti.


Filyos Vadisi Projesi kapsamında kıyı kenar çizgisi sorununun bir an önce sonuçlarını uzun süredir beklediklerini belirten Gülşen; &[#]8220;Milletvekilimiz Sayın Türkmen bu konuda yapılan çalışmanın hazır olduğunu belirtince biz de bir an önce uygulamaya başlayabilmek için bize göndermesini istedik. Başbakanlık Müsteşarlığı&[#]8217;nın bu konuda bir kararı varmış. Bize onu söyledi. Bu karara göre Filyos&[#]8217;da seddenin kıyı kenar çizgisi olarak kabul edildiğini söyledi. Bu bizim açımızdan sevindirici. Çünkü uygulama yapacağız alanlarda uygulama yapamıyoruz. Bu kararı bekliyorduk. Karar elimize ulaştığında çalışmalarımıza başlayabiliriz. Tabii ki bu arada Milletvekilimiz Polat Bey&[#]8217;e teşekkür ediyorum. Bunlar bölgemiz ve ilçemiz için güzel gelişmeler&[#]8221; dedi.



&[#]8216;Türkmen&[#]8217;in başının etini yemişti&[#]8217;


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl Başkanlığı&[#]8217;nda Milletvekili Polat Türkmen ile yaptığı görüşmede TOKİ ile yaşadıklarını sorunu anlatarak, hastane arazisini devretme durumlarında sorun yaşamaktan endişe ettiğini söylemişti. Türkmen, Gülşen&[#]8217;i bir tülü ikna edemeyince Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;tan yardım istemişti.

Editör: Pusula Gazetesi