Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nde beş günden bu yana kan kampanyasını sürdüren Kızılay Kan Merkezi, yaklaşık 200 ünite kan topladı. İlgiden oldukça memnun olduklarını söyleyen Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, vatandaşların 15 dakika vakit ayırarak bağışta bulunmalarını istedi.
Bartın ve Zonguldak&[#]8217;taki hastanelerin kan ihtiyaçlarını karşılamaları için stoklarındaki kan miktarının yeterli olması gerektiğine dikkat çeken Alan, şöyle dedi:
&[#]8220;5 gün süren kampanyamızı bu gün itibariyle sonlandırıyoruz. Yaklaşık 200 ünite kan bağışı topladık. Kan merkezinden günlük ortalama 4-5 ünite aldığımızı düşünürsek, 200 ünite kan çok iyi bir rakamdır. Kan merkezinin şehrin az da olsa dışarıda olması insanları etkiliyor. 10-15 dakikalarını ayırıp kan bağışı için kan merkezine gelmelerini istiyoruz. Kan yapılamayan tek ilaçtır. İnsanların, bunu bilmesini istiyoruz. Sağlıklı iken bağışta bulunmalarını istiyoruz. İleride kendilerine de kan lazım olabilir. Bizlerde Bartın ve Zonguldak&[#]8217;taki hastanelerin taleplerine cevap verelim. Hastaların tekrar hayata tutunmalarına yardımcı olalım. İnsanlarımız genelde &[#]8216;Benim kanım çok bulunuyor. A rh +, B rh + kan herkeste var&[#]8217; gibi laflar söyleniliyor. Aksine A rh + ve B rh + kanlara daha çok ihtiyaç gerekiyor.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi