Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi&8217;nde görevli Öğretim Üyeleri Bartın Üniversitesi&8217;ni ziyaret ederek daha önce birlikte çalıştıkları Rektör Ramazan Kaplan&8217;a misafir oldu. Prof. Kaplan, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmadan önce görev yaptığı Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi&8217;nde görevli Öğretim Üyelerini Rektörlük binası önünde karşıladı. Rektör Kaplan&8217;ın eski mesai arkadaşlarıyla karşılaşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Daha sonra Bartın Üniversitesi restoranında Öğretim Üyeleri&8217;ne yemek verildi.


Üniversite hakkında bilgi aldılar


Yemeğe Rektörü Ramazan Kaplan, Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Azize Toper Kaygın, Ankara Dil Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Rahmi Er, Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Remzi Varol, BESYO Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Kul, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Daire Başkanları ile Ankara Dil Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyeleri katıldı. Rektör Kaplan, yemek öncesi yaptığı konuşmada Öğretim Üyelerine, Üniversitenin öğrenci ve kadro sayısı ile yeni kampüs alanı hakkında bilgiler verdi.


İkinci ziyaret Amasra&8217;ya


Rektör Kaplan konuşmasında ayrıca, eski mesai arkadaşlarını Üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Ramazan Kaplan yemek sonrasında öğretim üyelerine kampüsü gezdirdi. Daha sonra üniversiteden ayrılan Öğretim Üyeleri şehir merkezine gelerek gezi ve inceleme yaptı. Şehir gezisinde Bartın&8217;a özgü yazma ve tel kırmaları inceleyen heyet beğendikleri el işi ürünlerden satın aldı. Ankara Üniversitesi heyeti son olarak Amasra&8217;yı ziyaret etti. Öğretim Üyeleri, Bartın&8217;ın yeşil doğasından etkilendiklerini ve yöreyi çok beğendiklerini belirttiler.

Editör: Pusula Gazetesi