Bartın Belediyesi 14&8217;ncü Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında dün İl Halk Kütüphane&8217;sinde Karma Resim Sergisi açılışı yapıldı. Celal Binzet ve Daver Darende&8217;nin eserlerinin yer aldığı resim sergisinin açılışında Vali İsa Küçük ve eşi Emine Küçük, Belediye Başkanı Cemal Akın ve çok sayıda davetli hazır bulundu. Açılışta Celal Binzet ve Daver Darende&8217;ye Vali İsa Küçük tarafından plaket verildi. Vali Küçük tarafından açılışı yapılan sergide yer alan resimler protokol üyeleri ve davetliler tarafından ilgiyle incelendi.


Sanatçılara teşekkür etti


Serginin açılışı büyük ilgi gördü. Açılış sırasında konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, &8220;Bu senenin en dirençli fuarı belki de bizim fuarımız. İnşallah bundan sonra da devam edecektir. Saygı değer dostlarımıza Bartın&8217;a teşrif ettikleri için her şeyden evvel teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Valimizin başkanlığında gerçekten iyi şeyler başardığımıza inanıyorum. Bu sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum&8221; dedi.


Kültür Merkezi&8217;ne ihtiyaç var


Belediye Başkanı Cemal Akın&8217;ın ardından konuşan Vali Küçük, &8220;14&8217;ncü kitap fuarımıza onur veren sayın sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bugün bir kere daha görüyoruz ki Bartın&8217;ın sanat ve kültür alanında gerçekten yeni bir mekana ihtiyacı vardır. Bunun da inşaatı devam etmektedir. Önümüzdeki sene içerisinde umarım herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir bina olan Kültür Merkezi&8217;miz hizmete açılacak ve bütün kültür sanat faaliyetlerini herkesin kolay ulaşabileceği bu binada sanatçılarımızla paylaşma imkanı bulacağız&8221; ifadesini kullandı.


Sanat en güzelini yapma çabasıdır


Vali Küçük &8220;Şüphesiz ki sanatçıların hayata bakışı hayatı yorumlayışı, olağanın dışında bir durumu ifade etmektedir. Bugün Sayın Darende ve Binzet, kendilerinin renklerle olan barışmasını bizlerle paylaşacaklar. Sanat insanın tabiatla yarışması gibidir. Ondan hem ilham alarak hem de etkilenerek, belki de ondan daha güzelini yapma çabasıdır. O bakımdan bu güzellikleri bizlerle paylaştıkları için sanatçılarımıza çok teşekkür ediyoruz. İlimize onur verdiler. Serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum&8221; diye konuştu.


Önce sergi sonra söyleşi


Celal Binzet ve Daver Darende resim sergisi açılış sonrası saat 13.30&8217;da Belediye Cep Sineması&8217;nda &8220;Sanat Etkinliklerinin Anadolu&8217;da Yaygınlaştırılması ve Yerel Yönetimler-Avrupa&8217;daki Türk Sanatçıları ve Bunların Türk Sanatına Katkıları&8221; başlıklı söyleşiye katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi