Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Salih Alemdar Zonguldak&[#]8217;taki okullaşma eğitim sorunlarının çözümünde tüm Karadeniz illeri arasında geri kaldığını belirterek sorunun çözümlenememesini Milletvekilleri ile ilgili kurumların duyarsızlığına bağladı.


Alemdar; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin ve Rize gibi Karadeniz illerinde okullaşma sorununun bitirilmesine rağmen Zonguldak&[#]8217;taki eğitim alanlarının yetersizliğine dikkat çekti.


Zonguldak&[#]8217;ta pek çok okulun fiziki yetersizlikten ötürü yenilenmesi gerektiğini bunun da yeni okulların yapımıyla mümkün olacağını belirten Alemdar; &[#]8220;Elbette hayırseverlerin okul yaptırması güzel. Teşvik edilmeli. Ancak hayırseverler çıkıp okul yaptırmadığında böyle bekleyecek değiliz. Bugün pek çok okulda fiziki yetersizlik var. Zonguldak&[#]8217;ta hala okullarımızda ikili öğretim yapılıyor. Okul öncesi eğitimde bazı okullarımızda uygulama olmasına karşın Zonguldak okul öncesi eğitime geçemedi. Ancak bizim dışımızdaki Karadeniz illeri bu sorunlarını çözdüler. Coğrafi zorluklar varsa sadece bizde değil buralarda ada var. Karadeniz baştan başa okul öncesi eğitime geçtiği halde biz geçemedik. O zaman ne geçemediğimizin yanıtını bulmamız gerekir. Ülkemiz genelinde 57 il okul öncesi eğitime geçti. Zonguldak&[#]8217;ın 2012- 2013 yılı eğitim öğretim döneminde geçmesi planlanıyor. Arada ikili öğretim yapan okullar var. Bu sorunun yakın zamanda çözülmesi gerekiyor&[#]8221; dedi.



ZONGULDAK EĞİTİM SORUNLARINI ÖTELİYOR


Zonguldak&[#]8217;ta sorunların ötelendiğine dikkat çeken Alemdar, bunlardan birisinin de eğitim olduğuna dikkat çekere; &[#]8220;Zonguldak en çok vergi veren iller arasında. Ancak gelin görün ki eğitim yatırımları açısından hiç de hak etmediği bir yerde.


Zonguldak&[#]8217;ta bugün bin 200 civarında öğretmen açığı var. Bu açığımızı bile gideremiyoruz. Sağlık ve eğitimde bu sorunlarımızı her zaman öteliyoruz. O zaman çözüm de olmuyor. Bu sorunlarımızı ötelemekten vazgeçip gerçek neyse onu görmek ve kabullenmek zorundayız&[#]8221; dedi.



VALİ ATA&[#]8217;NIN DÜŞÜNCESİ HIZLANDIRILMALI


Alemdar, Vali Erdal Ata&[#]8217;nın yaklaşık 2 yıl önce gündeme getirmesine karşın yeni yeni yeni tartışmaya başlanan 69 Ambarlarındaki depo ve binaların yıkılıp buraların eğitim spor komplesi tasarlanmasının çok önemli bir adım olduğunu belirterek desteklenmesini istedi.


Söylemlerin hızlandırılması gerektiğini ifade eden Alemdar; &[#]8220;Sayı Valimiz bu konuda 2 yıldır zaman zaman bu düşüncesini dile getirdi. Buralardaki binaların tahliye edilmesi yolunda çalışmanın başladığını da basından takip ediyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum. Burada çok büyük bir alan var. Buralardaki binaların kaldırılmasıyla kötü görüntüye de son verilmiş olur. Bu allana yapılacak okul projeleri ve spor kompleksleri eğitimdeki fiziki ve ulaşım sorunlarını çözer. Bu konuda bizler bu düşünceyi ve projeyi destekliyoruz. Yalnız zamanın hızlandırılması gerekir. Bize de ne düşüyorsa destek olmaya hazırız. Yeter ki böyle bir proje hayata geçsin. Bu konuda siyasi destek anlamında yapılması gerekenler varsa siyasiler ve ilgili bakanlıklar aracılığı ile işler hızlandırılmalı&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi