Zonguldak´ta yaşayan Yuca ailesinin en küçük kızları olan Ecem Yuca (19) yaklaşık bir yıl önce "Anevrizma" hastalığına yakalanarak tedavi görmeye başladı. Son çare olarak İsviçre´ye gönderilen Ecem´in tedavisine devam edildi. Aile Ecem´in tedavi masrafları için geçim kaynağı dolmuşunu satıp tüm kazancını kızlarının tedavi masraflarına harcadı. Son çare olarak komşularından borç alan aile sesini duyurabildiği herkesten yardım istedi.
Düzce´de bir gazeteci tarafından bir süre önce internet ortamında başlatılan "Ecem´e destek" adlı gruba bir haftada 5 bin üye katıldı. Ecem Yuca için başta Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, grup üyeleri ve tüm vatandaşlar Ziraat Bankası´nda Ecem Yuca adına kayıtlı 131 308 733 295 002 nolu hesap numarasına yardım yaptı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli de hem internet ortamında destek verirken hem de hesap numarasına yardım yapacağını kaydetti. İmkanlarını Ecem Yuca için seferber edeceklerini dile getiren Başkan Murat Sesli, kampanya kapsamında görev alıp yardımda bulunan herkesi kutlayarak teşekkür etti. Sesli, düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:
"Öncelikle Ecem´e geçmiş olsun diliyoruz ve bir an önce iyileşmesini temenni ediyoruz. Ecem ile ilgili çalışmada destek olan başta Zonguldak Valisi Erdal Ata ve herkesi kutluyoruz. Bizler de bu çalışmada görev almak istiyoruz. Bizler de yardımcı olmak istiyoruz. Elimizden gelen imkanları da Ecem için seferber edeceğiz. Bizler de muhakkak maddi katkıda bulunacağız."
Editör: Pusula Gazetesi