Davut Acar&[#]8217;ın yap işlet devret modeliyle 49 yıllığına günübirlik tesis olarak yapıp işlettiği Havuz yıkılarak yerine otel ve iş merkezi yapma projesi başladı. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in 49 yıl boyunca üzerinde oynanmaması gereken yerle ilgili sözleşmeyi iptal etmeden ve yeniden ihale yapmadan böyle bir ranta nasıl izin verdiği merak ediliyor.





Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in 10 yıl önce Davut Acar&[#]8217;a yaptırdığı Diamond Center ve Yüzme Havuzu&[#]8217;nun bulunduğu yerde bugünlerde hummalı bir çalışma var.


Kıyı kenar çizgisi dışında kalan kısmın yıkılması için verilen mahkeme kararını bir türlü uygulamaya yanaşmayan Davut Acar, şimdi birden bire bu kararı uygulama çabasına düştü.


Ancak olay göründüğünden farklı.


Amaç, kıyı kenar çizgisi ihlali nedeniyle yıkılması istenen bölümleri yıkarken, buraya çok katlı bir otel ve alışveriş merkezi yapmak.


Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin o dönem yaptığı ihalenin şartnamesinde yüzme havuzu dışında sonradan yapılan alışveriş merkezi yoktu. Sözleşme ihalesi yapılmış yerle ilgili ilave encümen kararı alınarak, ihale sözleşmesi delindi. Burası önce GİMA&[#]8217;ya sonra Carreforur&[#]8217;a verildi.


Secaattin Gonca&[#]8217;nın Belediye Başkanı olduğu 2004- 2009 yılları arasında kıyı kenar çizgisi dışında kalan yerler için yıkım kararı çıktı. Ancak GİMA ile yapılan anlaşma sonrasında şartnameden doğan bazı maddeler nedeniyle Belediyenin uğrayacağı zarar dikkate alınarak karar uygulanmadı.


Davut Acar&[#]8217;ın burada yaptıracağı otel ve alışveriş merkezi ile sözleşme ikinci kez delinmiş olacak. Ancak bu seferki delik ve ortaya çıkacak rant çok daha büyük. Sözleşme gereği Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin buradan kira gelirlerinden pay sahibi olması yapılacak işlemleri de normalmiş gibi gösteriyor.


Yap işlet devret modeliyle yapılan ve işletilen yerle ilgili imar açısında inşaat yapılabilirlik mümkün görünüyor. Ancak buradaki hak sahibi Davut Acar&[#]8217;ın değil Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin olması gerekiyor.


Davut Acar&[#]8217;ın on yıl önce yapılan ihale sonucu sadece günübirlik tesis yapma hakkı olan yerde şimdi rant amaçlı otel ve benzeri yerler yapması Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin zararı anlamına geliyor.


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in 49 yıl boyunca üzerinde oynanmaması gereken yerle ilgili sözleşmeyi iptal etmeden ve yeniden ihale etmeden böyle bir yapılaşmaya ve ranta nasıl ve neden izin verdiği kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Başkan Eşref&[#]8217;in bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor
Editör: Pusula Gazetesi