Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin (KGD) üye toplantısı, Cumartesi günü gerçekleştirildi. Sergi Odası&[#]8217;nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Karaelmas Gazeteciler Derneği ile İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi&[#]8217;nin Temmuz ayında gerçekleştirdiği bir haftalık &[#]8220;İletişim Atölyesi&[#]8221;ne katılanlara sertifikaları verildi. Eğitim programına katılanlara teşekkür eden Dernek Başkanı Atilla Öksüz, &[#]8220;Bir haftalık bu önemli eğitime katılan arkadaşlarımızın yanı sıra, çok istedikleri halde zamansızlık veya başka nedenlerden ötürü katılamayan arkadaşlarımız da oldu. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal Sualp, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burçe Çelik, Öğretim Üyesi Mahmut Çınar başta olmak üzere Zonguldak&[#]8217;a gelerek eğitim programına katılan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz. Kursa katılan arkadaşlarımızın yanı sıra salon ve diğer imkanlarını bizlere sunan Sergi Odası yöneticisi İbrahim Akyürek ile 3F Yabancı Dil Kursu Sahibi Hikmet Yılmaz&[#]8217;a teşekkür ediyoruz. Bu projenin ikinci ayağının İstanbul&[#]8217;da gerçekleşmesi konusunda Bahçeşehir Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burçe Çelik&[#]8217;in bir teklifi vardı. Bu konuda bir tarih verecekler. O tarihe göre bu çalışmada yer alan arkadaşlarımız Zonguldak&[#]8217;ın kent ve medya kültürüne yönelik ne varsa İstanbul&[#]8217;a taşıyacaklar. Oluşturulacak ekip Bahçeşehir Üniversitesi&[#]8217;nden gelecek program doğrultusunda hareket edecek&[#]8221; dedi.
Daha sonra İletişim Atölyesi eğitimi sonrasında EKİ Radyosu&[#]8217;nun belgeselini çeken Sinema Belgesel Grubu adına konuşan Emrah Keçeci, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından eğitim programına katılan kursiyerler sertifikalarını sırayla İbrahim Akyürek, Hikmet Yılmaz, Kemal Uru, Osman Sav ve Atilla Öksüz&[#]8217;ün elinden aldı.


SORUNLAR VE TALEPLER KONUŞULDU
Sertifika töreninin ardından yapılan üye toplantısı, KGD Genel Sekreteri Çetin Sezgin başkanlığında gerçekleştirildi. İstanbul&[#]8217;da yapılan Babıali Şenliği&[#]8217;ne katılım ve bir grup gazetecinin İstanbul gezisi hakkında bilgiler veren Sezgin, &[#]8220;İstiyoruz ki, arkadaşlarımız bu çalışmalara daha fazla katılsınlar. Burada talepleri, şikayetleri ve beklentileri tartışalım. Dernek bu kadar güzel şeyler yapmaya çalışırken, bunları devam ettirecek ve paylaşacak olan bizleriz. Burası hem bir dertleşme yeri, hem de varsa arkadaşlarımızın bireysel düşünceleri onları hayata geçirmenin yollarını arama yeri. Bu yüzden istiyoruz ki, görüşlerinizi tartışalım, varsa projelerinizi tartışalım. Burada basının daha iyi yerlere gelmesini istiyorsak yöneticilerin ötesinde tüm üye arkadaşlarımızın katkı vermesini bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Sezgin, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin 8&[#]8217;inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir gece tertip etmek istediklerini, derneğin bu konuda Başkan Yardımcısı Ayşe Danacıoğlu Mert&[#]8217;i yetkili kıldığını ve bu amaçla kurulacak ekibe destek olunmasını istedi. Daha sonra üyelerin mesleki sorunlar, beklentiler, eleştiriler, medya üzerindeki baskılar, özlük hakları, vatandaşın medyaya bakışı, dayanışma, özeleştiri mekanizmasının çalıştırılması gibi pek çok konuda farklı görüşler paylaşıldı.
Dernek Başkanı Öksüz, örgütlü olmanın yararlarını gördüklerini bunu daha fazla geliştirmenin kendi ellerinde olduğunu söyledi. Mesleki ahlakın korunması ve geliştirilmesi çabasıyla toplumun da basına daha farklı bakacağını belirten Öksüz, &[#]8220;Bunu yapmak aslında bizim elimizde. Hepimizin elinde. Basın güven kaybediyorsa, gazeteci kimliğini taşıyan bizler bunda birinci sorumlu olduğumuzu önce kabul etmeliyiz. Biz diyoruz ki, farklı düşünelim, farklı yazalım, ama bir birimize saygı duyalım. Aynı anlayışla gidersek bireysel anlamda değişimler yakalanabilir, ama toplumun basın camiasına genel anlamda bakışı değişmez. Bu bakış açısında hepimizin rahatsız olması gerekir. Samimi ve dürüst olmak zorundayız. Katılımcı olmak zorundayız. Şeffaf olmak zorundayız. Basın üzerindeki baskılardan hiçbir gazeteci ve basın çalışanı zevk almamalı. Bu ahlaki bir olay. Artık değişmek ve gelişmek zorundayız. Bunları sağlarsak gazete ve ajans çalışanlarının ekonomik ve benzer sorunları daha hızlı giderilir ve daha kalifiyeli gazeteciler yetiştirilir, birçok arkadaşımız bu mesleği bırakmak zorunda kalmaz&[#]8221; dedi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav ise, değerlendirmesinde, basın camiasının örgütlü olmasının yararlarının görüldüğünü, bunun daha fazlasının yapılmasının dernek üyelerinin ve gazetecilerin elinde olduğunu söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi