Zonguldak Belediye Nikah Salonunda düzenlenen genel kurula, MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, Zonguldak Hemşireler Derneği Başkanı Arife Ayaz, Kamu-Sen&[#]8217;e bağlı şube başkanları ve üyeler katıldı.
Kurulda divanın seçilmesinin ardından konuşma yapan Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, &[#]8220;Ülkemizde, kamu görevlileri ekonomik, sosyal ve demokratik hakları konusunda yaşanan aksaklıklar nedeniyle zor şartlar altında hizmet vermektedirler&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal ise, &[#]8220;Sendikalar demokrasinin vazgeçilmez unsurları olarak güçlerini demokrasiden alan sivil toplum kuruluşlarıdır. Kamuda çalışma hayatının her geçen gün zorlaştığı, sağlık çalışanlarının ayrımcılığa tabi tutulduğu bir dönemde sendikal mücadelemizi yürütüyoruz. Döner sermaye sisteminden mesai saatlerine kadar birçok konuda adaletsizlik sağlık çalışanlarını kuşatmış durumdadır. Son olarak sağlık çalışanlarının çalışma yaşamlarını yeniden düzenleyen Tam Gün Yasasının meydana getirdiği adaletsizlikle karşı karşıya kaldık. Sağlık çalışanları kesintisiz 8 saatlik bir hizmet vereceği şekilde yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlıkta bir diğer sorun ise personel istihdam politikalarıdır. Bugün sağlık kuruluşlarında taşeron işçi sayısı 100 bini geçmiş, sözleşmeli memur sayısı ise 100 bine yaklaşmıştır. Sağlıkta vazgeçilmesi gereken en önemli istihdam modeli ise sözleşmeli çalışmadır. Bu istihdam modeline 2003 yılında başlanılmış bugüne kadar 4924&[#]8217;lü, 4/B&[#]8217;li ve döner sermayeden maaş alanlar olarak farklı modelleri getirilmiştir. Bunların yanına düşük ücretle çalıştırmak için vekil ebe-hemşire ve 4/C modelleri de hizmete sokulmuştur. İlimizde sağlık alanında yaşanan en önemli problem ise vatandaşımıza yakışır kaliteli sağlık hizmeti amacını taşıyan yeni hizmet binalarının ve hastanelerinin olmayışıdır. Ülkemizde birçok il ve ilçe yeni hastane binalarına kavuşurken Zonguldak il ve ilçe merkezlerinde hastane binalarının yapımına hala başlanamamıştır. Sağlıkta yöneticilerin ve siyasi iradenin bu konuya ciddiyetle yaklaşması gerekmektedir. Geride bıraktığımız 3 yıl içerisinde şube yönetim kurulu üyelerimizden temsilcilerimize kadar yılmadan baskılara boyun eğmeden mücadele eden tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Daha sonra konuşan Zonguldak Baro Başkanı ve MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Türk Sağlık-Sen&[#]8217;in 4. Olağan Genel Kurulu&[#]8217;nun hayırlı olmasını söyledi. Tek liste halinde yapılan genel kurulda Başkan Abdurrahman Uysal güven tazeledi. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
&[#]8220;Ali Rıza Kılıç, Arzu Kara, Saniye Yılmaz Çevik, Aytaç Korkmaz, Recep Alataş, Mustafa Çelik.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi