Kozlu sahilinde bulunan ve Sahil Projesi nedeniyle yıkılan Fen işleri şantiyesi, itfaiye ve garaj gibi birimler, İhsaniye Mahallesi Onyedi mevkiinde bulunan alana taşındı. İtfaiye, garaj ve Fen İşleri şantiyesi amirlikler için yapılan hizmet binalarında, mezarlıklar amirliği, elektrik ve elektronik işlerinde çalışan personeller için de yer tahsis edildi. Gasilhane ve morg için de yeni binanın inşa edildiği yeni şantiyede, tüm araç ve iş makineleri için park ve bakım yerleri de bulunuyor. Belediyenin yeni hizmet binaları, bilgisayar gibi son derece modern, cihaz, araç ve gereçlerle donatılırken, gereken hallerde kullanılabilmesi planlanan yatak odası, mutfak gibi çağın ihtiyaçlarına cevap veren bölümlerde bulunuyor. Kozlu Belediyesi belediye meclisi üyeleri Mehmet Abacı, Ömer Çamur ve Mehmet Bozkurt ile birlikte yeni yapılan yeni şantiyeyi ve garajı gezen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, belediye çalışanları ile de sohbet etti. Şantiye binasının zor koşullar altında yapıldığını belirten Başkan Bektaş, &[#]8220;Yeni şantiye alanımızı bu hale getirene kadar çok sıkıntı çektik. Tüm olumsuzluklara rağmen şantiyemizin yapımı ve donanımını bu noktaya ulaştırdık. Önceki şantiye alanımız hem yeterli olmuyordu, beldenin en güzel yerinde çok kötü bir görüntüsü vardı. Birimlerimiz, dağınık haldeydi ve birde eski şantiyenin bulunduğu bölgeden Kozlu Sahil Projesi&[#]8217;nin start almasını planlamıştık. Şimdi çok büyük bir alanda, tüm birimlerimiz bir arada oldu. Gerçekten son derece güzel, modern, teknik ve çalışabilecek bir yer oldu. Çalışanlarımızın iş üretebilmesi gerekli tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Hizmet bizim için ne kadar önemliyse, bu hizmeti yapacak olan belediye çalışanlarımız da önemli. Hak ettikleri değeri işçilerimize vererek, personelimizi belki de bölgede hiçbir belediye de bulunmayacak kadar güzel hizmet binasına kavuşturduk &[#]8221; dedi.
´EMEKLİLİK´ PAZARLIĞI
Belediye çalışanları ile sohbet eden Kozlu belediye Başkanı Ali Bektaş, bir işçiyle emeklilğe ayrılması konusunda pazarlıkta yaptı. Başkan Bektaş, önce işçiden emekliye ayrılmasını istedi. İşçiden "Yok ayrılmam" cevabını alan Bektaş, &[#]8220;Bak tek kalemde emeklilik primini vereceğim, emekli ol&[#]8221; diyerek teklifini yineledi. İşçinin ısrarlı &[#]8220;yok olmam&[#]8221; cevabı karşısında ise Başkan Bektaş, teklifini arttırarak, yineledi. Bektaş&[#]8217;ın, &[#]8220;Kıdem tazminatını, alacaklarını hepsini tek kalemde vereceğim, emekliye ayrıl. Bak bu fırsatı bir daha bulamayabilirsin&[#]8221; demesi üzerine ise işçi de, &[#]8220;Yok başkanım, sen gidene kadar buradayım. İstersen 35 yıl kal, 35 yıl ben de buradayım. Alacaklarım ve tazminatlarımın üzerine para versen de buradayım&[#]8221; cevabını verdi. Israrlı teklif ve cevapların üzerine gülüşmeler yaşandı.
Başkan Bektaş, bazı işçilerle yaptığı sohbette ise işçilerin tasarruflu olmalarını istedi. İşçiler de, yeni bina ve imkanlar için Başkan Bektaş´a teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi