Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, makamında basın toplantısı yaparak mal varlığını açıkladı. Bir vatandaşın, son dönemlerde mal varlığının arttığına ve soruşturma açılması gerektiğine ilişkin şikayeti üzerine İç İşleri Bakanlığı müfettişlerinin denetimlerine tabi tutulduğunu kaydeden Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, yapılan denetimler sonucunda sahip olduğu mal varlığı ile ilgili olarak soruşturma açılmasına gerek olmadığına ilişkin Bakanlık yazısının kendisine ulaştığını, bu karara rağmen kamuoyunun bilgisine sunmak amacıyla mal varlığını açıklama gereği hissettiğini söyledi. Mevcut mal varlığını belediyenin resmi internet sitesi vasıtasıyla da açıklayacaklarını belirten Başkan Posbıyık, &[#]8220;Mal varlığı ile ilgili bilgileri net biçimde açıklamamız gerekir ki kimsenin aklına soru işaretleri gelmesin. Merak edenler de benim mal varlığımı internet sitesinden incelesinler. 1971 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra belediyede Fen İşleri Müdürü olarak göreve başladım. O günden itibaren durmaksızın çalışıyorum. 39 seneden bu yana çalışma hayatının içindeyim. İki sene de ERDEMİR´in alt yapısında çalıştım. Bir kızım ve bir oğlum var ikisi de çalışıyor. Biz Ereğli´de eşimle birlikte çalışıyoruz. Bakmakla yükümlü olduğumuz kimse yok. Eşim de emekli öğretmen&[#]8221; dedi.
Belediyede çalıştığı için 5 bin lira maaşı olduğunu, mevcut gayrimenkullerinden de 5 bin lira kira aldığını belirten Belediye Başkanı Posbıyık, &[#]8220;Kestaneci Mahallesi´nde halen ikamet ettiğim iki katlı evim, Yalı Caddesi´nde kiraya verdiğim, eşim Neriman Posbıyık´a ait olan işyeri, eşim Neriman Posbıyık´a ait Akçakoca/Akçakent´te 300 metrekarelik arsa, Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi´nde kiraya verdiğimiz daire, Ankara Polatlı´da 600 metrekare arsa, İstanbul Sarıyer´de Zonguldaklıların kurduğu SS Boğaziçi Sitesi Yapı Kooperatifi´ne üyelik, eşim Neriman Posbıyık´a ait 2010 model araç var&[#]8221; diye konuştu.
Kendisinin emekli maaşının üç aylık 5 bin 600, eşinin emekli maaşının da üç aylık 3 bin 200 lira olduğunu da kaydeden Halil Posbıyık şöyle konuştu:
&[#]8220;Ereğli´deki işadamlarından bir hakkımda bu tür dedikodular olduğu için üç ay önce beni şikayet etti. Onun üzerine İç İşleri Bakanlığı´ndan bir ay önce müfettiş geldi mal varlığımı didik didik ettiler. Bu inceleme sonrasında hakkımda herhangi bir soruşturma açılmasına gerek olmadığı belirtildi. Mal varlığı ile ilgili bir başka şikayet de Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş hakkında da yapıldı. Bu konuda sadece evrak ve belgelerle konuşmak istiyorum.&[#]8221;
Düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, birkaç gündür İstanbul´daki sağlık kontrollerinden dolayı işinin başında olamadığını belirterek, &[#]8220;Bu arada termik santral konusunda verdiğimiz mücadelede Kandilli´de Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın, Türkiye´de belki ilktir bu, attığı omuzdan dolayı sağ omzumda zedelenme vardı. Onun için de muayeneye gittim. Bu da Türkiye´de bir ilktir herhalde. Bir milletvekilinin bir belediye başkanına omuz atması ve ondan sıkıntıya düşmemiz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi