Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz ile bizi zabıta memuru üç kişinin Uludüz ailesine ait kafeteryada ağır şekilde yaralanmasına neden olan silahlı saldırının ardından sular durulmuyor. Saldırının ardından önce balık pazarını basan seyyar satıcılar ile yakınları önceki akşam zabıta otosunu kundakladılar.
Zonguldak Belediyesinin kiraladığı ve Zabıta Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılan 67 EY 805 plakalı kamyonet, dolmuş duraklarında camı kırılarak park halindeyken kundaklandı.


Koltuk döşemeleri tutuşan araç Zonguldak Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kundaklamanın zabıtanın seyyar balıkçıların satış yapmasına izin vermemesi sonucu yaşanan silahlı saldırı ve sonrasında yaşanan olaylara bağlı olarak gerçekleştiği ortaya çıktı O.T. adlı kişi gözaltına alındı.



İşimiz başkanla


Olayın olduğu saatlerde bazı Belediye Meclis Üyeleri ile belediye yetkilileri olay yerine geldiler. İddialara göre saldırganların çevresinden bazı kişiler zabıta memurlarına; &[#]8220;Bizim sizinle işimiz yok, siz rahat olun. Bizim işimiz başkanınızla&[#]8221; dedikleri ileri sürüldü.


Yine iddialara göre belediye çalışanlarının bu sözlerle ilgili polisi uyarması üzerine, görevli polislerin zabıta memurlarına; &[#]8220;Her şey kontrolümüz altında. Üç beş gün sivil gezin&[#]8221; dedi.



Başkan ve müdür gitti


Ortalığın iyice gerginleşmesi ve bir türlü durulmaması üzerine Emniyet Müdürlüğü Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in makamında önce koruma polisi tahsis etti. Eşref geçmiş olsun ziyaretlerinin ardından &[#]8216;Ankara&[#]8217;ya gidiyorum&[#]8217; diyerek kentten ayrıldı ve üç gündür Zonguldak&[#]8217;a dönmedi. Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak&[#]8217;ın gerginliğin hat safhada olduğu bir dönemde kentten ayrılarak şehir dışına çıkması eleştirilere neden oldu.

Editör: Pusula Gazetesi