Ereğli ilçesinde, ´´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´´ dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.
Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, basın, yayın kuruluşlarının kamuoyunun bilgilendirilmesi, taleplerinin yansıtılması, toplumsal kanaat ve düşüncelerinin oluşmasında en büyük paya sahip olduğunu bildirdi.
Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, demokrasinin en etkin şartlarından birinin özgür ve tarafsız basın olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
´´Gazeteciler, bizler gibi kamuoyuna karşı sorumluluğu bulunan kişilerdir. Bu önemli görevi yerine getirirken bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Ülkemizin ve demokrasimizin gelişmesi anlamında önemli görevi yerine getiren değerli basın mensuplarının bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.´´
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu, basın çalışanları sayesinde ülkede ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olunduğunu, özgür, gazetesine sahip çıkan, okuyucularına doğruyu aktaran, iktidarın rüzgarına göre yön belirlemeyen tarafsız olmasını dilediğini, çalışma koşullarının daha uygun hale getirilmesini de arzuladıklarını vurguladı.
CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay, iletişimin en etkili oluşumu basının halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatma özgürlüğünün güvencesi olarak bağımsız ve yansız çabalarının övgüye değer olduğunu bildirdi.
CHP´den Alaplı Belediye Başkan Adayı Muhabbet Tezel, basının gerçek anlamda özgür olması gerektiğini belirtti.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney, gazetecilerin fedakarca çalışarak görevlerini ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışıyle yerine getirdiğini kaydetti.
Zonguldak Alaplı Çevre Koruma Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Türkoğlu da, gazetecilerin bayramını kutladığını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi