Alınan bilgiye göre, görevini kötüye kullandığı ve yolsuzluk yaptığı iddiasıyla 4 Kasım 2008´de tutuklanan Toros´un yerine vekaleten göreve getirilen odanın ikinci başkanı Köksal Osman Bahar, dosyalarda inceleme yapmaya başladı.
Bahar, araştırmaları sırasında odaya önemli gelir sağlayan ve yediemin deposunun gelirlerinin aktarıldığı şirketin, Toros tarafından kendi adına kurulan bir şirkete devredildiğine yönelik belge elde etti.
4. İcra Müdürlüğüne gönderilen Toros imzalı belgede, oda bünyesindeki şirketinin devrinin yapıldığı, icralı araçların satışından tahsil edilen yediemin depo ücretinin de yeni şirketin hesaplarına ödenmesinin istendiğini gören Bahar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gökgöl mevkisindeki 200´ün üzerinde icralık aracın yer aldığı yediemin deposunun, odanın önemli gelir kaynakları arasında yer aldığını söyledi.
Toros´un, yönetimin bilgisi dışında usulsüz uygulamalarla şirketi kendi kurduğu başka şirkete devrettiğini belirlediğini anlatan Bahar, şunları kaydetti:
´´Yaklaşık 200´ü aşkın icralık aracın yer aldığı deponun bağlı olduğu şirketin müdürü konumundaki Toros, usulsüz uygulamalarda bulunmuş. Depoda bulunan büyük araçlardan günlük 10 TL, küçüklerden ise 5 TL aylık ortalama 40 bin civarında gelir elde ediliyor. Bu paranın belirli süre şahsi hesaplara aktarıldığından şüpheleniyoruz. Odanın, belediye, vergi dairesi ve Türkiye Taşkömürü Kurumu gibi kuruluşlara 1 milyon 200 bin TL civarında borcu var. Araçların satışından elde edilen payın, odanın vergi ve sigorta borcundan dolayı vergi dairesi tarafından kesilmesinin engellenmesi için de şirketin devir işlemlerinin yapıldığını tahmin ediyoruz.´´
Bahar, yönetimin haberi olmadan şirketi başka bir şirkete devrettiği ve usulsüzlükler yaptığı gerekçiyle Toros hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, Toros´un hakkındaki dava sonuçlanmadığı için başkanlığının ise sürdüğünü kaydetti.

-OLAY-
İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 1-2 Kasım 2008´de düzenlenen operasyonda, aralarında Alaattin Toros ile odanın yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.
Bu kişilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 146 mermi, 3 şarjör, 3 av tüfeği ile 83 fişek ele geçirilmiş, 2 bilgisayar ve bir kısım belgelere de el konulmuştu.
Görevlerini kötüye kullanma, usulsüz evrak düzenleme, kamu kurumunu dolandırma, Ateşli Silahlar Kanunu´na muhalefet ve zimmet suçlarını işledikleri ileri sürülen zanlılardan, Toros ve genel sekreter Aşkın Girgin tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Editör: Pusula Gazetesi