Parti içi hiyerarşinin en keskin şekilde uygulandığı partinin MHP olduğunu sanırdık hep.Genel başkanın, parti büyüklerinin ağzından çıkan söz emir sayılırdı eskiden.


Son referandum gösterdi ki orda da değişmiş her şey.En azından Zonguldak ve ilçelerinde öyle gözüküyor.Devlet Bahçeli meydanlarda esip gürlerken, buradaki teşkilatlarda en ufak bir hareket görmedik.


Hadi Devrek ilçe başkanı aklınca Özcan Ulupınar&[#]8217;ı listeye sokmak gibi bir derdi var.O yüzden AKP ilçe başkanı edasıyla, geçirdi referandum sürecini.Ama Mustafa Korkutan niye alakasızdı bu kadar, o neyin pazarlığındaydı, anlamak mümkün değil.Kulislerde MHP için Ali Uzun&[#]8217;un adı geçerken, kendisinin de Demokrat Parti kökenli ve hayırcı olduğu bilinirken, niye köşesine çekildi Mustafa Korkutan?


Sokakta ki insanlar komşu ilçelerin bile ilçe başkanlarını tanımıyor.Bazı ilçelerde ilçe başkanı atanmış, aylardır yönetim kadroları oluşmamış.Parti binaları yok, belde teşkilatları yok.Referandum Devrek&[#]8217;te sandık başlarına görevli bile yazılmadı.


Sözüm ona iktidara yürüyen partilerine, Kızılay Derneği kadar sahip çıkmıyorlar.Diğer partilerin il yönetimlerini görünce, AKP&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;taki başarısının sırrı da ortaya çıkıyor zaten.


DAVUL BENDE AMA TOKMAK KİMDE?


Yeni başladığım yazılarımda bir CHP listesidir tutturdum gidiyorum farkındayım.Ama inanın başka bir şey konuşulmuyor mevzu CHP olunca.


Bazı dostlar son yazdıklarımdan alınınca, işverenimi aramışlar.Para yüzü falan görmediğimizden, ceza olarak maaşımızı kesemeyeceğine göre büyük patron, ikinci bir Bekir Coşkun vakası yaşamamak adına ara verdim bende liste yorumlarıma.


Ben susacağım tamamda, duyduklarıma dayanamayıp bir gün yazarda konursam kapının önüne, bu köşeden yazarım hesap numaramı o dostlara.


BAL TUTAN PARMAK


Yazmaya yeni başladım ama mail yağmuruda başladı.En çokta Devrek&[#]8217;ten alıyoruz.Şikayetleri doğrulayana kadar burada yazamayacağım.


Ama bilhassa Ulupınar inşaatın arsa alımlarının takipçisi olacağız.Sorunlu olan arsalar belli imar tadilatlarından geçtikten yada sorun giderildikten sonra mı alınıyor yoksa arsa alımından sonra mı bu işler düzeltiliyor, bakıp göreceğiz.

Editör: Pusula Gazetesi