Alaplı ilçesine bağlı Kılçak köyü sakinleri, imece usulü kendi yollarını kendileri yapıyor.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, beraberinde il genel meclis üyesi Ayhan Akman ve AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ile birlikte ilçeye bağlı Kılçak köyünü ziyaret etti.
Köydeki yol çalışmalarını yerinde inceleyen Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, köydeki birliktelik ve dayanışmayı takdirle karşıladığını belirterek, &[#]8221;Kılçak köyümüze 2 bin 250 metrekare parke taşı 500 torba çimento ve kum yardımında bulunduk. Köylülerimiz ise işçiliğini yapıyor. Bu birliktelik ve dayanışma herkese örnek olmalı&[#]8221; dedi.
Alaplı Kılçak Köyü Muhtarı Ahmet Uysal, köy halkının desteği ve çalışması ile bozuk olan köy merkezi yollarının beton ve parke ile yenilediklerini söyledi. Parke taşı, kum ve çimento gibi malzemelerin devlet tarafından karşılandığını işçiliğinin ise köy halkı tarafından gönüllü olarak yapıldığını ifade eden Uysal, &[#]8220;Köyümüzde örnek birlik ve beraberlik dayanışması var. Birlik ve beraberlik sayesinde mahalle yollarımızı yaptık. Malzeme desteğini devletten, işçiliğini ise köy halkımız tarafında yapılıyor. Bize her zaman destek veren İlçe Kaymakamı Aydın Memük ve İl genel meclis üyelerimiz Ayhan Akman ve Ali Coşkun&[#]8217;a AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu
Editör: Pusula Gazetesi