Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu ve üyeleri, Babıali Şenlikleri kapsamında gittikleri İstanbul&[#]8217;da Habertürk Gazetesi&[#]8217;ni ve Cumhuriyet Gazetesi&[#]8217;ni ziyaret etti. İlk olarak Habertürk binasını ziyaret eden Zonguldaklı gazetecileri, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı&[#]8217;nın yurtdışında olması nedeniyle Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış karşıladı.


KGD Başkanı Atilla Öksüz, Genel Sekreter Çetin Sezgin, Halkın Sesi Gazetesi Sayfa Editörü ve KGD Mali Sekreteri Aydın Arslanyılmaz ile Çaycuma Demokrat Gazetesi Muhabiri Erhan Altıparmak, öncelikle yerel basının sıkıntı ve sorunlarını anlattılar. Doğan Satmış da, Zonguldaklı gazetecilerle kendi çalışma sistemlerinden internet gazeteciliğine ve abonelik sistemine kadar görüşlerini paylaştı.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Satmış, Habertürk markasının ve farklılığının nasıl yaratıldığını yerel düzeyde neler yapılabileceğini anlattı.


Satmış, konuşmasında şunları söyledi;


&[#]8220;Bütün dünyada yazılı basın biterken, bizim gazetenin çıkışına herkes çok şaşırmıştı. Londra&[#]8217;ya ödül almaya gittiğimde, yeni bir gazetenin başarılı olması nedeniyle gazetemizden övgü ile bahsediliyordu. Bizimle birlikte Portekiz&[#]8217;de yeni bir gazete çıktı ve o da başarılı oldu. Bizim başarılı olmamızın sebebi, teknik alt yapısı, ebadının küçüklüğü ve kağıt kalitesinden kaynaklandı. Aksi halde uzun vadede işimiz çok zor, dolayısıyla sizin işiniz de çok zor. Şimdi resmi ilanları kesmeye çalışıyorlar. O zaman bu gazetelerin hiç biri çıkmaz. Yeni maddi kaynaklar bulmanız gerekir. İnternet, gazeteyi yok edici bir şey. Şimdi bir de tablet bilgisayarlar çıktı. Eğer tablet bilgisayarlar biraz daha yaygınlaşırsa, bizim yapacak hiçbir şeyimiz kalmayacak. Bu yüzden küçük yerlerde tüm okurlara ulaşarak gazetecilik yapmanız gerekebilir. Amerika&[#]8217;da bunun uygulamaları var. Yerel gazeteler de internette hızlı ve farklı olmak için çaba serf etmeliler. Bununla birlikte ekonomik anlamda geri dönüşünü de yaratmak zorundalar&[#]8221;


YILDIZ; &[#]8220;EN İYİ BAŞLIĞI BULANA PRİM VERİYORUZ&[#]8221;


Habertürk&[#]8217;ün ardından Cumhuriyet Gazetesi ziyaret edildi. Cumhuriyet Gazetesi&[#]8217;nde ise, gazetecileri, Zonguldaklı Aykut Küçükkaya karşıladı. Küçükkaya gazetecilere önce Cumhuriyet&[#]8217;in müzesini ardından da ofisleri gezdirip bilgi verdi.


Haber toplantısından çıkan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız da, bir düğün için Ankara&[#]8217;ya gidecek olması dolayısıyla Zonguldaklı gazetecilerle kısa bir sohbet gerçekleştirdi. İbrahim Yıldız, Zonguldaklı gazetecilerin yaş ortalamasını çok genç bulduğunu söyledi. Yıldız, gazetenin manşetindeki haberle ilgili bütün gazete çalışanlarının ortak fikrine başvurulduğunu, en iyi başlığı bulana da prim verdiklerini, &[#]8220;başlık parası&[#]8221;nın da buradan geldiğini esprili bir şekilde açıkladı.


Zonguldaklı gazeteciler, hem Babıali Şenlikleri, hem de ulusal gazete ziyaretlerinden çok şey öğrendiklerini belirterek, geziyi gerçekleştiren KGD yönetimine teşekkür ettiler.


Ziyaretlerde, Zonguldak gazeteleri ile Zonguldaklı yazarların kitapları hediye edildi.

Editör: Pusula Gazetesi