Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyeleri ile Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyeleri, Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, Zabıta Komiseri Tekin Ateş ve Nejat Uludüz&[#]8217;ün yakınlarına silahlı saldırıda bulunulmasından ötürü, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda hem fikir olduklarını ifade eden meclis üyeleri, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e de geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref şunları söyledi:
&[#]8220;Cumartesi akşamı yaşadığımız arzu edilmeyen olay neticesinde, belediye meclis üyelerimizin hem Adalet ve Kalkınma Partisi&[#]8217;nin Grup Başkan vekilleri ve üyeleri hem de Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin grup Başkan vekili ve üyeleri olarak bir değerlendirme yaptık. Vardığımız sonuç şudur:
Zonguldak kent merkezinde işportacılığı önlemek adına yapılan çalışmalarda, çalışmaların temposunu artırması nedeniyle ve belediyenin kararlı bir şekilde işportacılı önleme çabasından dolayı, rahatsız olan işportacı ve kaldırım işgalcileri, cumartesi günü gündüz elde edemedikleri başarıyı, akşam hane basarak iş yeri basarak, uyuşturucu almış vazıyette, saldırı düzenleyerek belediyemizin, zabıta müdürünü ve yakınlarını darp etmişlerdir. Biz bu olayı kendimize yapılmış olarak kabul ediyoruz. Zonguldak&[#]8217;ımıza yakışmadı. Zonguldak&[#]8217;ımız bunlarla anılmamalı. Hizmetlerle anılmalı. Bizde belediye olarak zabıta ekibimize geçmiş olsun diyoruz. Ve zabıta ekibinde çalışan tüm arkadaşlarımızın, gayretlerini takdirle izlediğimizi ifade etmek istiyoruz. Yine zabıta ekibimize bundan sonraki çalışmalarında her zaman destek ile yanlarınla olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bu görüş ve temennilerimizle belediye meclisi ve yönetimi olarak, işportacıların ve kaldırım işgalcilerin önlenmesi konusunda çabamızı, ısrarla sürdüreceğimizi ve kamuoyunun da bize bu konuda destek olacağını temenni ediyoruz. Zonguldak halkının da bu kişilerden alışveriş yapmaması konusunda talebimiz var. Bu kişilerden alışveriş yapamazlarsa bunlar alıcı bulamazlar ve bu işler önlenmiş olur. Bu mücadelemiz görev süremizce, belediye meclis üyelerimiz ile de devam edecek.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi