Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Merkezi tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan ikinci el eşyalarla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Kozlu Kampusu&[#]8217;na kaydını yaptıran 5 üniversite öğrencisine ev düzüldü. Öğrencilerin yardım talepleri ile başlatılan kampanya kapsamında aralarında buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü, çamaşır makinesi, eşya dolabı, yemek masası, sandalye battaniye, raf gibi birçok ikinci el eşya toplandığını anlatan 153 Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, &[#]8220;Yeni eğitim sezonu için beldemize yeni gelen üniversite öğrencilerinin yardım talebi üzerine belediye olarak yardım kampanyası başlattık. Kampanyamıza, bir çok işadamı, ve hayırsver vatandaşlar destek verdi. Bu topladığımız eşyaları, beldemizdeki kampusa kaydını yaptıran ve müracaatta bulunan 5 farklı öğrenciye teslim ettik. Yardım kampanyası devam ediyor&[#]8221; dedi.
Henüz 4 öğrencinin daha müracaatı bulunduğunu anlatan Alagözoğulları, &[#]8220;Hayır sever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Bu öğrencilerimiz, ailelerinden yanından ayrılıp, bir çok maddi sıkıntı ile beldemizde okumaya çalışacak. Yarınki geleceğimiz olan bu çocuklara herkesin sahip çıkmasını bekliyoruz. Çok bir şey istemiyoruz. Herkes, gönlünden kopan ve şuanda ihtiyacı olmayan bir parça eşya ile kampanyamıza katılsa, kampusumuzdaki tüm öğrencilere eşya verme imkanı buluruz&[#]8221; diye konuştu.
Bu öğrencilerin kendi memleketlerinde Kozlu Beldesi&[#]8217;nin tanıtımında bir gönüllü elçi olacaklarını da hatırlatan Alagözoğulları, &[#]8220;Bu çocuklar, beldemizi ve insanlarımızı nasıl tanırsa, bundan sonra da öyle bilecekler. Beldemizin ve insanlarımızın güzelliğini gelin hep birlikte gösterelim&[#]8221; dedi.
Yardımlar için Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;a teşekküre den öğrenciler de, &[#]8220;Beldede yurt sıkıntımız vardı. Üç-beş arkadaş ev kiralıyarak, bu sorunu çözmeye çalışıyoruz ama bu kez de eşya gibi sorunlar yaşıyorduk. Belediyenin kampanyası ile bu sorunumuz da çözüldü. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;a ve 155 Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları&[#]8217;na da teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi