Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Sezai Bilgin, parti olarak seçim startını verdiklerini açıkladı. Dün düzenlediği basın toplantısı ile seçim sürecinde yapacakları çalışmaları anlatan Başkan Bilgin, parti olarak başarıyı yakalamak için ilçe, belde ve köylerde çalmadık kapı bırakmayacaklarını ifade etti. Bilgin, &8220;Bugün Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2011 yılında yapılması planlanan Milletvekili genel seçimlerinin startını vermiş bulunuyoruz. 2011 yılının Temmuz ayının 14&8217;ünde kanunen 24. dönem parlamentosunun Milletvekili seçimlerinin yapılması lazım. Ama AKP&8217;li Sayın Bakanlarımızın açıklamasına göre seçimlerin 1 ay önceden yapılması gündeme geldi. Sayın Başbakan&8217;da okullar kapanmadan seçimlerin yapılmasını arzu ediyoruz&8217; beyanında bulundu. Onların da bu beyanlarını esas alarak, kabul edersek, yaklaşık 7 ay sonra ülkemiz 24. dönem Milletvekili seçimleri ile karşı karşıya olacaktır. Bizde bunun için Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim çalışmalarımızı bugünden itibaren resmi olarak başlattığımızı ilan ediyoruz&8221; dedi.


Başarıyı yakalayacağız


Parti binasında düzenlediği basın toplantısında başarılı olacaklarını inandıklarını söyleyen Bilgin; &8220;Bu süreç içerisinde tüm ilçe ve beldelerimizi mahalle mahalle, ev ev dolaşarak AKP&8217;nin ülkeyi nereden alıp, nereye getirdiğini, milletimizin Milliyetçi Hareket Partisi&8217;ne görev vermesi halinde partimizin hem Bartın&8217;da, hem de ülke genelinde neler yapmak istediğini anlatacağız. Bunun karşılığında da milletimizden partimize teveccüh göstermesini arzu edeceğiz. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi 2011 genel seçimlerinde başarılı bir dönem geçirerek milletvekilliklerine talip olacak ve bunda da başarılı olacak arzusundayız. Biliyorsunuz, 15-20 gün önce bir referandum süreci yaşadık. Referandum sürecini ve sonrasını değerlendirmek gerekirse, biz Anayasa değişikliğinin mutlaka yapılması gerektiğini paylaşmıştık. Ama bunun yol ve yönteminin daha önceki hükümetler döneminde yapılan değişiklikler gibi bir uzlaşma komisyonuyla yapılması gerektiğini ve uzlaşma komisyonundan çıkacak olan yasaların halkımızın onayına sunulmasını arzu etmiştik&8221; diye konuştu.


Bölünmeye doğru gidiyoruz


Ülkenin bölünmeye gittiğini anlatan Başkan Bilgin, &8220;Ama AKP kendi hazırladığı değişikliklerle ilgili muhalefet partilerine &8216;bu değişiklikleri 5 gün içinde inceleyin, ya evet deyin ya da kabul etmeyin. Kabul etmeseniz de bizim milletvekillerimiz bu değişiklikleri referanduma taşımaya yeter&8217; dedi. Ardından yapılan referandumda vatandaşlarımız yüzde 58&8217;e karşı, yüzde 42 oyla değişiklikleri onayladı. Biz bu süreçte parti olarak çekincelerimizi anlattık. Maddelerin içinde çok güzel maddelerde var, hükümet bu maddeleri öne sürdü. Ama maddeler arasında PKK ile müzakereleri kolaylaştıran maddelerde vardı. Sonuçta onaylandı. Sürecin sonunda partimizin çekincelerinin haklı olduğu ortaya çıktı. Biz Hükümetin Abdullah Öcalan&8217;la görüşmelerde bulunduğunu iddia ettiğimizde Sayın Başbakan siyasette pek bulunmayan cümlelerle bize yüklenmişti. Ama görüldü ki hükümetle PKK arasında müzakere manzarası ile karşı karşıyayız&8221; şeklinde konuştu.


PKK ile anlaşmalar yapılmakta


Bilgin; &8220;Şu anda eylemsizlik kararının uzatılması konuşuluyor. Hükümet artık PKK&8217;nın oyuncağı haline geldi. Canı istediği zaman eylemsizlik kararı alıp, almamaya karar veriyorlar. Cezaevinde yatan Abdullah Öcalan gazetelere mülakat bile verebiliyor. Bunun yanında Kandil&8217;de kendi arasında telefon hattı isteyebilecek bir duruma geldi. En son Adalet Bakanı ve Başbakan yardımcısıyla BDP&8217;liler arasında görüşmeler yapılacağı gündeme geldi ve bu görüşmeler yapıldı. Kısacası ülke bölünmeye adım adım ilerletilmektedir. Bunun yanında Başbakan oylamanın ardından Burhan Kuzu&8217;ya yeni Anayasa için talimat vermişti. Biz bunun seçimlerin ardından yapılması gerektiğini sürenin çok kısa olduğunu belirttik. Madem bu değişiklikler de yapılacaktı neden referanduma gidildi. Ya da yapılacak olan yeni değişiklikler referandum paketi içine neden dahil edilmedi? Yeni bir Anayasa yapılacaktı da, 12 Eylül referandumuna ne ihtiyaç vardı? Bunu sorma hakkımız var&8221; ifadesini kullandı.


Kaynaklar heba edildi


İl Başkanı Sezai Bilgin şöyle devam etti: &8220;Devletin 500 milyon TL kaynağı referanduma harcandı. Madem komple değişiklik olacak neden bunu yapmak yerine, yeni Anayasa hazırlanarak referanduma gidilmedi. Ama diğer taraftan sevindirici bir gelişme yaşandı. Sayın Başbakan yeni değişikliklerin seçimlerden sonra tüm partilerin katılımı ile uzlaşma içinde yapılacak olan değişikliklerle yapılması gerektiğini söyledi. Bu görüş partimizin uzun zamandır savunduğu bir görüştü. Yine hemen referandumdan sonra televizyondaki konuşmacılar konuşmaya başladı. Dendi ki, MHP büyük bir kayıp yaşamıştır. Oyların çoğunluğu CHP&8217;nin oyu gibi yansıtılmaya çalışıldı. Oy pusulasında bir evet, bir de hayır seçeneği vardı. Oyların dağılımını nasıl yaptılarsa açıklasınlar bizde değerlendirmemizi yapalım. Bu değerlendirmeleri yapmak ne kadar sağlıklıdır tartışılır. Ama Bartın&8217;da verilen yüzde 46 oy tamamen AKP&8217;nin politikalarına karşı verilen oydur.


Gündem meşgul edilmekte


Evet oyu tarafındaki oylarda AKP&8217;yi diğer destekleyen partilerin ve cemaatlerin oyları vardır. Burada da oy dağılımı yapmak mümkün değildir. Bu nedenle AKP&8217;nin yüzde 42&8217;yi unutmayarak şımarıklığa son vermesi lazımdır. AKP 2005 yılından bu yana gündemi meşgul edecek gündemlerle ülkeyi yönetiyor. Balyoz operasyonları, Ergenekon davaları, Ermeni, Kürt açılımları ile oylandık. Artık ülkenin gerçek gündemine gelme zamanıdır. Bartın&8217;da işsizlik had safhaya gelmiş durumdadır. İlimizde her gün onlarca kişi iş için bize başvurmaktadırlar. Emeklilerimiz ciddi bir sıkıntı içerisinde yaşamlarını sürdürüyorlar. 41 bin emeklimizin 36 bin tanesinin bankalardan kredi çektiği belirtiliyor. En son Vergi Dairesi Müdürümüzün açılamasına göre Bartın&8217;da 19 bin 800 tane icralık dosya olduğundan bahsediliyor. Bu da 80 kişinin dar boğazda olduğunun göstergesidir.


Sorunların çözülmesi gerekiyor


Bunları çözmek için ne yapmamız gerekiyor, enerjimizi bunlara harcamamız gerekiyor. Artık kısır çekişmelerden kurtulup, iktidar ve muhalefet bir araya gelip, Organize Sanayimizin genişletilmesi ile ilgili çalışmalarda nerede kalmışsak, oradan devam etmemiz lazımdır. 500 dönümlük bir alanı istimlak edip yapacağız dediler, hala bir gelişme yok. Sütlüce&8217;nin altındaki 800 dönümlük alanın Organize Sanayi Bölgesi yapılacağından bahsediliyordu, hala bir gelişme yok. Meclis Başkanımız Bartın&8217;a geldiğinde vaat ettiği ve &8216;Yarısını ben vereceğim, yarısını da Özel İdare karşılayacak. Organize Sanayi Bölgesine köprü yapacağız&8217; vaadinde de bir gelişme yok. Yine Sanayi ve Ticaret Bakanı 3 milyon TL para yolladım. Organize Sanayi Bölgesinde arıtma çalışmaları başlayacak&8217; dedi. Ama maalesef o konuda da bir gelişme söz konusu değil. Atılım Sanayi Sitesine taşınacak olan esnaflara 100 bin TL kredi verilip taşınmalarının yolu açılacaktı.


Hangi başarıdan söz edeceğiz?


Bunda da bir gelişme yok. O zaman nasıl bir başarıdan bahsedeceğiz? Sadece yol yaptık, su sorununu çözdük demekle olmuyor. Bunlar zaten devletimizin asli görevidir. Bizim Belediye Başkanımız çıkıp da şu kadar yol yaptım bahanesini üretemez. O zaten onun görevidir. Bu nedenle bu makama getirildi. Yine Özel İdareler yollarını yapacak, suları getirecek. Bunlar asli görevlerdir. Bunu yapamayacaksanız buraya neden geldiniz diye sormak gerekir. Bu nedenle daha güzel, insanların yaşam kalitesini artıracak projelere imza atmak gereklidir. Biz seçim dönemi boyunca insanlarımıza bunları anlatacağız. Eğer bize teveccüh gösterip, iktidara getirirlerse bu sorunları nasıl çözeceğimizi insanlarımıza anlatacağız. Bunun karşılığında da insanlarımızdan destek isteyeceğiz. İnsanlarımızdan bir şey saklamadan doğruları anlatacağız. İnşallah bu seçimlerden de başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum&8221;


Adaylık süreci belirsiz


Başkan Bilgin, toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bilgin, soru üzerine olası seçim sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, &8220;Bu zamana kadar gerçeklerle yola çıktık. Yıldızların hepsine ulaşmak zordur. Bu seçimlerde de 2&8217;de 2 yapma hedefimizdir. Ama şu günkü tabloda Milliyetçi Hareket Partisi 1 Milletvekili ve AKP 1 Milletvekili olarak görünüyor. Ama önümüzde 7 ay gibi zaman var. Adaylar ortaya çıktığında durum daha da netleşecektir&8221; dedi. Bilgin, milletvekili adaylığı ile ilgili soruya ise, &8220;Ben ve teşkilatımızın tümü il teşkilatı olarak görevimizi yapıyoruz. Adaylık süreci başladığında nasıl bir tablo ortaya çıkacağı belli olmaz. O zaman bize görev düşerse görevimiz dâhilinde çalışmalarımızın yürüteceğiz. Görev verilmezse de İl Başkanı olarak partimizin başarısı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz&8221; değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi