Kdz. Ereğli´de özel bir kreş ile belediye itfaiyesinin ortak işbirliği okul öncesi öğrencilerine yangına karşı alınacak tedbirler ve yangın söndürme konusu da uygulamalı eğitim verildi. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Muhammet Ali Ateş, öğrencilere yangınla ilgili bilgiler verirken öğrencilerden evde veya çevrede yangın çıkması durumunda hemen 110 yangın ihbar hattına bildirmelerini istedi.
Öğrencilerin bilgilendirilmesinin ardından itfaiye personelinin yangın ihbarının ardından nasıl hazırlandığı uygulamalı olarak anlatılırken ekipler tarafından yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.
Okul öğretmenlerine yakılan ateşin nasıl söndürmeleri gerektiği uygulamalı olarak gösterilirken temsili olarak çıkartılan yangın okul öğretmenleri söndürüldü. Öğrencilerin ilgiyle izlediği yangın söndürme tatbikatının ardından tatbikat ile ilgili bilgiler veren kreş Müdürü Rahşan Yılmaz, &[#]8220;Ereğli Belediyesi itfaiyesi ile ortak olarak gerçekleştirilen yangın söndürme tatbikatı ve bilgilendirmenin amacı öğrencilere yangın konusunda neler yapmaları gerektiğine yönelik ve alınması gerekli tedbirler noktasında bilinçlendirmektir. Bu vesile itfaiye haftasını kutluyor. Bize destek veren Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi