Amasra Emniyet Amirliği tarafından düzenlenen huzur toplantısı geniş katılımla gerçekleşti. Kent merkezindeki tören alanının yanında bulunan Karadeniz kahvehanesinin önünde yapılan toplantıda ilçedeki asayiş ve trafik güvenliğiyle ilgili konular konuşuldu. Büyük ilgi gören toplantıda vatandaşların her türlü istek, dilek ve şikayetleri dinlenirken, tutulan notların gereğinin yapılacağı belirtildi.


Çalışmalar anlatıldı


Amasra Emniyet Amirinin Bartın&8217;daki bir toplantıya katılması nedeniyle hazır bulunamadığı huzur toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen rütbeli polisler, Emniyet Amirliğinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Halkın can ve mal güvenliğini korumak için yapılan çalışmaların anlatıldığı toplantıda vatandaşlar en çok trafik konusundaki sorunları gündeme getirdi.


Trafik sorununa çözüm istendi


Yaz aylarında turist akınına uğrayan ilçede trafik yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntıları anlatan vatandaşlar, trafikte yeni düzenlemeler yapılması ve park alanları bulunması gerektiğini söyledi. Her yaz trafiğin kilitlendiğini belirten vatandaşlar, bu sorunun sadece kendilerini değil turizmi de olumsuz etkilediğini ifade ederek, çözüm bulunmasını istedi. Görüş ve öneriler bölümünde konuşan vatandaşlar Bedesten mevkiine de çözüm istedi.


Polis vatandaş işbirliği önemli


Emniyet ve Jandarma lojmanları da bulunan bu mevkide Bedesten harabelerinden dolayı turist hareketliliği de olurken, vatandaşlar buraya kaldırım yapılmasını ve aydınlatmanın da yeterli hale getirilmesini talep ettiler. Toplantıda vatandaşlara birçok konuda aydınlatıcı bilgiler verildi, hırsızlık gibi konularda alınması gereken tedbirler anlatıldı. Toplantıda olayların önlenmesi ve aydınlatılması için polis vatandaş işbirliğinin önemine de dikkat çekildi.


155 polis imdat telefonunu arayın


Vatandaşların en küçük bir olayda bile 155 polis imdat telefonunu aramaları istendi. Amasra&8217;da huzurlu ortam sağlayan ve halkla iç içe bir görüntü sergileyen Emniyet Teşkilatı, toplantıda vatandaşların takdir ve teşekkürlerini aldı. Toplantıda konuşan rütbeli polisler, ilçedeki huzur ve güven ortamını üst düzeye çıkarmak için 7 gün 24 saat boyunca gece gündüz demeden zaman mevhumu tanımaksızın çalıştıklarını belirterek, katılan vatandaşlara teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi