Vali Erdal Ata, üç yıl önce çalışmalarına başlanan Kargalar Köyü Köprüsünü inceledi.


Vali Ata, İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Dursun Aydoğdu, İl Genel Üyesi İlçe Daimi Encümeni İsmail Terzi ve Özel İdare Yol Müdürü Mehmet Kokulu ile Kargalar köprüsünde incelemelerde bulundu.


Dolaylı yoldan 5 köyü bağlayan 32 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğindeki Kargalar Köyü Köprü hakkında özel İdare yetkililerinde bilgi alan Vali Ata, köprü çalışmalarının bedelsiz bir şekilde devam etmesi için Karayolları yetkilileriyle görüşeceğini söyledi.



Karayolları yetkililerinin hafriyat dökmek için yer aradığını eğer anlaşabilirlerse köprünün düşük maliyetle yapılacağını belirten Vali Ata, Karayolları yetkililerinden olumlu cevap gelirse bahara kadar bekleyeceğini belirtti.


Köprünün yapımında büyük maliyet harcandığını ve bunun havada kalmaması için çalışmaları sürdüreceklerini belirten Vali Ata; &[#]8220;Karayolları Müdürlüğü ile görüşüp burada yarım kalan köprü çalışmalarını bahara kadar başlatıp ve devam ettireceğiz. Karayolları da zaman zaman hafriyat dökecek yer arıyordu. Çıkan malzemeler buradaki köprü yapımında dolgu malzemesi olarak kullanılırsa köprüyü bedelsiz yaptırmanın çaresine bakacağız. Anlaşamadığımız takdirde de zorunlu olarak ihalesini yaptırıp köprüyü yapacağız. Köprü yapılmış bununda büyük bir maliyeti var. Bu kadar yapılan çalışmanın atıl durumda kalmaması için mutlaka çalışma yapmamız gerekiyor. Köprüyü yapıp halkın hizmetine açacağız. Bu nedenle arkadaşlarla incelemeler yaptık. Köprü hakkında bilgiler aldım. İlk önce Kara Yolları yetkilileri ile görüşüp, sonra karar vereceğiz. Kara Yolları&[#]8217;ndan olumlu cevap alabilirsek bahara kadar bekleriz. Eğer Karayolları&[#]8217;ndan olumlu bir cevap alamazsam o zaman o tarihi beklemeden İl Özel İdare olarak gerekli girişimlere başlarız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi