Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ´Cumhuriyet Eğitim Gezileri´ projesi kapsamında Bartınlı 40 öğrenci dün Çanakkale&8217;ye gitti. Çanakkale´ye ilk kez gidecek olmanın sevincini yaşayan öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Aileleri ve öğretmenleri tarafından uğurlanan öğrencilere gezileri borunca rehberlik yapacak olan Şeyda Irmak Deşer, uygulama ile öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan bilgi ve becerilerinin artırılmasının amaçlandığını söyledi.


Gezi ve inceleme yapılacak


Gezi ile ilgili bilgiler veren Irmak Deşer, iki gün sürecek olan gezide Ankara&8217;da da gezi ve incelemelerde bulunacaklarını kaydetti. Deşer, &8220;Gezilerimizde öncelikle Çanakkale gibi tarihimize yön veren alanlar seçiliyor. Afyon ve Çanakkale&8217;de bu kapsamda öncelikli yerler arasında. Bu gezimizde de Çanakkale&8217;de vatanı için şehit olan askerlerimizi ziyaret edeceğiz. Çanakkale savaşının tarihimiz açısından önemi büyük. Bu savaşlarda Mehmetçiklerimiz çok emek verdi, çok can kaybettik. Bu nedenle orada şehit olan askerlerimize sahip olma amacını güdüyoruz&8221; dedi.


Ankara&8217;da gezi kapsamında


Gezinin Perşembe günü son bulacağını ifade eden Şeyda Irmak Deşer, &8220;Rehber öğrencilerimiz arasındaki kaynaşmayı sağlamakta amaçlarımız arasındadır. Gezi kapsamında, birinci gün Ankara&8217;da, Anıtkabir&8217;i, Cumhuriyet ve Etnografya Müzelerini ve kurtuluş savaşının dönüm noktası olan Polatlı Doğatepe&8217;yi gezeceğiz. Ertesi günü programımızda ise Çanakkale yer alıyor. Çanakkale&8217;de de şehitlikleri, abideleri ve Truva bölgesini ziyaret edeceğiz. Perşembe akşamı da Bartın&8217;da olacağız&8221; diye konuştu.


Birinci grup geri döndü


Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şube Müdürü Hüseyin Baltutar ise törende öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada; &8220;Milli Eğitim Bakanlığımızın ´Cumhuriyet eğitim gezileri adı altında her yıl Eylül-Ekim aylarında düzenlediği organizasyon içerisindeniz. Geçtiğimiz Hafta Afyon ve Kütahya&8217;ya bir grup öğrencimizi göndermiştik. Öğrencilerimiz sağlıklı bir şekilde gittiler ve gezilerini tamamlayarak döndüler. Bu hafta da 40 öğrencimizi ve iki öğretmenimizi ´Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Çanakkale&8217;ye gönderiyoruz&8221; şeklinde konuştu.


İnşallah devamı gelir


Gezilerin devam etmesinden yana olduklarını söyleyen Baltutar; &8220;Öğrencilerimiz gezilerinde Çanakkale savaşının yapıldığı alanları inceleme fırsatı bulacaklar. Bundan önceki grubumuz Kurtuluş Savaşının yapıldığı Dumlupınar, Afyon ve Kütahya&8217;ya gezi düzenlediler. Proje, gençlerimizin, çocuklarımızın geçmişimizi öğrenmesi, bu günlere nasıl ulaştığımızın farkına varmaları açısından çok faydalı bulduğumuz bir projedir. Bu yıl 7 binden fazla öğrencimiz bir aylık zaman zarfında geziler yaparak tarihimizi öğrenme fırsatı bulacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda da devamı gelir&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi