Merhaba demeden dükkana bile girilmez ama ben bu işleri oldum olası sevmediğim için selamsız sabahsız yazmaya başlayacağım.


Yazdan kalma son sıcakları yaşadığımız şu günlerde, yine yazdan kalma son düğünlerde mümkün olduğunca katılmaya dikkat ediyoruz. Cumartesi akşamı da siyaset ve siyasetçinin bol olduğu bir düğüne misafir oldum. Düğün muhteşem olmakla beraber gelen gideni seyretmek, çok daha güzeldi.


Salona nerdeyse kol kola giren düşman kardeşler, Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk dikkatimi çekti öncelikle. Her köşede liste kulisinin döndüğü bu günlerde, bu birliktelik hakikaten çok anlamlıydı(!)


Zonguldak CHP&[#]8217;de liste başı hemen hemen belli gibi. İkinci sıra için büyük yarış var. Liste başı Sayın Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ü yanına alarak sadece birlik beraberlik mesajı mı veriyor; yoksa bildiğim şeytan bilmediğim melekten iyidir mantığıyla mı hareket ediyor merak ediyoruz. Çünkü bizim tanıdığımız Ali Koçal&[#]8217;ın hafızası yakın tarihi unutmayacak kadar kuvvetlidir.


DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR


Ereğli CHP İlçe Başkanı Yaşar balcı, ilçe kongresinde, Ereğli&[#]8217;ye ikinci sıra verilmezse istifa edeceğini söylemişti. Orda da iki düşman kardeş Halil Posbıyık ile Yaşar Balcı arasında ki kavga zaten biliniyor.


Kazanılan belediye seçimlerinin ardından, oyları bir türlü paylaşamamışlardı. Oylar yok örgütündü, yok Posbıyık&[#]8217;ın şahsi oylarıydı diye başlayan kavga yüzünden kazanılan belediyenin sevinci bile yaşanamamıştı. Esas kavga milletvekilliği içindi ama bunu da kimse dillendiremiyordu.


Referandumda Ereğli&[#]8217;de istenen sonuç çıkmayınca, yan yana gelmeyen bu ikili, kötü seçim sonuçları karşısında ortak bir mazaret etrafında toplanıvermişler. Suçluyu ilan etmişler: Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk.


En az iki milletvekili adayının bulunduğu, bunlardan birinin de halihazırda belediye başkanı olduğu ilçeye az gitmişler, milletvekilleri. Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün muhtar adayı gibi Çaycuma&[#]8217;dan çıkmayacağı bilenen bir gerçekti. Ali Koçal da gezebildiği kadar gezdi zaten de; siz ne iş yaptınız Ereğli&[#]8217;de diye sormazlar mı adama.


İyi olursa bizden, kötü olursa birilerinden; oh ne ala memleket.

Editör: Pusula Gazetesi