Bartın´da iki çocuğun tartışmasına aileler karıştı. 20 kişilik grup, 7 kişiye kazık ve sopalarla saldırdı. Kozcağız Beldesi&8217;ne bağlı Uluköy´de meydana gelen olayda, aynı köyde yaşayan iki çocuk birbiriyle tartıştı. Tartışma büyüyerek ailelere sıçradı. Doğan ailesine ait, yıkama yağlama istasyonuna gelen 3-4 kişi, aile bireyleri ile tartıştı. Daha sonra istasyondan ayrılan şahıslar, bir müddet sonra yaklaşık 20 kişilik bir grup olarak geri geldi. Ellerinde bahçe sınırlarını belirleyen kazıklar ve sopalarla gelen 20 kişi, Doğan ailesine saldırdı. Saldırıda, Selahattin (60), Penbe (61), Nurten (40), Büşra (15), Recep (33), Şaban Doğan (42) ve Hasan Taşkın´ı (51) yaralanarak hastanelik oldu. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansları ile Bartın Devlet Hastanesi´ne kaldırılan 7 kişi tedavi altına alındı.
İşyerinin camları kırıldı
Olayın yaşandığı yıkama yağlama istasyonunun camları kırılırken, yerdeki kanlar yaşanan olayın ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi. Olaya şahit olan Zeynel Doğan, "Burada mekânımızı bastılar. Bizi tehdit ettiler. Beni ve ailemi dövdüler. Tek kardeşimle ikimiz kaldık. Camlarımızı kırıp, dükkânımızı dağıttılar. Saldırganlar 15-20 kişi vardı. Çoğunu tanıyorum ama isimlerini bilmiyorum. Bir otomobil, 2 motor ve bir sürü insan geldi. Bu kişiler yanlarında diğerlerini köylerinden getirdiler. Babamı burada tehdit etmişler. Buradan kaçarlarken motosikletten düştüler. Motorun bir tanesini düşünce bırakıp, kaçtılar. Bizim mekanımızı bastılar. Yaralanmalar oldu, Allahtan can kaybı olmadı" dedi.


Ne olduğunu anlayamadık


Olayın gören diğer kişi İsmail Doğan ise, "Kahvede oturuyorduk. Motorlar köy arasında tur attı. Kahvenin önünde otururken, ses duyduk, koştuk, buraya geldik, Baktık burada bekliyorlar. Burada mekan sahibini esir almışlar. Ayrıldılar gittiler. Başka taraftan da başkaları kazıklarla geldi. Muhtar araya girdi ama kimse dinlemedi. Yaklaşık 15-20
kişi gelip, saldırdılar. Camları kırdılar burada. Motorlarını bırakarak kaçtılar" diye konuştu. Olayın yaşandığı köye giden jandarma ekipleri olaya karıştıkları iddia edilen şahısları yakalayarak gözaltına aldı. Tahkikatın sürdüğü bildirildi.

Editör: Pusula Gazetesi