Gökçebey ilçesinde bir fabrikada işçi olarak çalışan 45 yaşındaki Sezai Uslucuk ve 37 yaşındaki eşi Müjgan Uslucuk´un 2 çocuğundan biri olan Sezer Uslucuk, geçen yıl 15 Haziran sabahı banyoya girdiğinde sağ dizinde kene gördü. Babası işte olduğu için panik içinde bisiklete binen Uslucuk, Gökçebey Devlet Hastanesi´ne doğru yola çıktı. Talihsiz genç, otomobilin altında kalarak ağır yaralandı.
Tedavi altına alınan ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde tedavileri süren Sezer Uslucuk´un, omurilik ve bacak sinirlerinde zedelenme, kaburgaları ile iki bacağında kırık tespit edildi. Sol kalça kemiği de parçalanan genç, 45 gün süren tedavinin ardından ´Bir daha yürüyemeyecek´ denilerek taburcu oldu.
Asgari ücretle çalışan baba Sezai Uslucuk, eşi ile birlikte oğlunu ayağa kaldırabilmek için çaba harcadı. Uslucuk çifti, yakınlarının yardımıyla oğullarını Gülhane Askeri Tıp Akademisi´ne götürdü. Burada 3 hafta gördüğü fizik tedavinin ardından oturabilir duruma gelen Sezer Uslucuk, 1.5 ay da İstanbul Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi´nde tedavi gördü. Ardından Özel 29 Mayıs Hastanesi´nde sol kalçasına protez takılan Uslucuk, daha sonra Hacettepe Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi´ne
gitti. Burada 48 gün süren tedavide, bacaklarına kelepçelenen uzun yürüme cihazıyla ayağa kalkan ve yürümeye başlayan Uslucuk, 30 Temmuz´da taburcu oldu.
Azmi ile ayağa kalkan Sezer Uslucuk, arkadaşları gibi koşup oynamak istediğini söyledi. Sezer Uslucuk, "Doktorlar önce ´yaşamaz´ demişler. ´Niye uğraşıyorsunuz?´ demişler. Şimdi yürümeye başladım. Eskisi gibi yürüyebilmem için fizik tedavi görmem gerekiyor. Bana doktorların ve hayırseverlerin yardımını bekliyorum" dedi.
Oğlunun eskisi gibi yürüyebileceğine inandığını belirten Anne Müjgan Uslucuk ise çocuklarının tedavisi için hayırsever vatandaşların ve doktorların yardımını istedi.
Devletin yaptığı tıbbi malzeme yardımının iki aydır kesildiğini belirten Anne Uslucuk, çok zor durumda olduğunu söyleyerek, yetkililerden yardımcı olmalarını istedi.
Editör: Pusula Gazetesi