Başbakan Erdoğan, partisinin Ankara´da gerçekleştirdiği genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu ve önemli mesajlar verdi.


Referandum çalışmaları nedeniyle partililere teşekkür eden Erdoğan´ın konuşması şöyle:

Halk oylamasından çıkan sonuç, güven ve istikrar ortamına önemli katkılarda bulunmuştur. Yeni bir anayasa yapılması konusunda geniş bir mutabakat olduğu malumdur. AK Parti olarak bunu yapmak adına adımlar attık ancak bu adımlarımız siyasetçiler ve de vesayetçi zihniyetler tarafından engellenmek istendi.


ZONGULDAK ÖRNEĞİNİ VERDİ
Yüzde 49.95 ile hayır diyen Zonguldak yüzde 50.05 ile evet demiştir. Zonguldak, Artvin ve onlarla birlikte 81 vilayetimize, bölgelerimize bir renk izafe etmek, onları evetçi veya hayırcı diye ayırmak olsa olsa bir demokratik renk körlüğünün emaresidir. Milletin iradesini bölünme gibi, büyük bir kaos gibi görmek demokrasiden nasibini yeterince almamak demektir. Asıl bölücülük sunni ayrışmalar yapmaktır. Hayır diyenler de o kadar demokrasi özlemi içindedir. Yüzde 58 nasıl ki Türkiye aşkıyla evet demişse, yüzde 42 hayır diyenler de Türkiye aşkı ile hayır demiştir.

SONUÇLARDAN HERKES DERS ÇIKARMALI
Biz AK Parti olarak yüzde 42´nin neden hayır dediğini anlama çabasındaşız. Son derece hassas konuların, terörün, şehitlerimizin, laikliğin, yaşam tarzına müdahalenin bir istismar aracına dönüşebileceğine bir kez daha şahit olduk. Hayır diyen kesimin korkularını anlamak ve bunu anlamaya çalışmak her partinin temel görevidir.

MAHALLE BASKISI YOK
Yine AK Parti´nin yaşam tarzına müdahale edeceğini iddia ediyorlar. Artık bundan bıktık. 8 yıldır iktidardayız yine aynı şeyler. Girdiğimiz seçimler sanki yaşanmadı. Hep aynı bayat oyun tezgahlanmaya başladı. 8 yıl önce gazetelerde hangi başlıklar varsa bugün de aynı. Merhum Menderes dönemine gidin, o gün hangi başlıkları atmışlarsa bugün de aynı başlıkları atıyorlar. Aynı, değişen bir şey yok. Kalıp aynı kalıp. Patinaj yapıyorlar. Durum bu. Her seçimin ardından aynı ezberi tekrar eden bir anlayışın başarılı olma şansı var mı?


"
Editör: Pusula Gazetesi