Karabaşlı Köyü sakinleri, 2 hafta önce, Hülya Marangozu´n tapulu arazisinde sıra halinde bulunan yaklaşık 20 metre uzunluğundaki 14 kavak ağacından 13´ünün köklerinden hızarla kesilip, ayakta kurumaya terk edildiğini fark etti. Köylüler, Zonguldak´ta oturan Hülya ve Yakup Marangoz çiftine durumu bildirdi. Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda (TTK) memur olarak çalışan Yakup Marangoz, kavak ağaçlarını görünce şaşkına döndü. Marangoz, ağaçları, komşusu Emrullah Eşme´nin kestiğini iddia ederek jandarmaya şikayette bulundu. Jandarma, Emrullah ve eşi Hayriye Eşme´nin ifadesine başvurdu. Suçlamayı kabul etmeyen Eşme çifti, evlerine 25 metre mesafedeki ağaçları kesilirken görmediklerini ve ses de duymadıklarını ileri sürdü.



Jandarma, olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, Yakup Marangoz, yapılan olayın vicdansızlık olduğunu söyledi. Ağaçların yaklaşık 2 ay önce kesildiğinin anlaşıldığını belirten Yakup Marangoz, "Tamamen kurumaları amacıyla kesilmiş. Zaten kurumaya da başlamışlar. İçler acısı bir durum. Bu ağaçlar kurudukça kesen vatandaş ya memnun olacak, ya da üzüntsünden kahrolacak" dedi. Marangoz, tamamen kuruyuncaya kadar, adalet yerini buluncaya kadar ağaçları kesmeyeceklerini söyledi.



Yakup Marangoz´un köyde yaşayan kayınvalidesi 59 yaşındaki Kezban Girme de, ağaçları görünce kahrolduğunu belirterek, "Ha bir insan kesilmiş, ha bunlar kesilmiş" dedi. Ağaçların gölgesinin ikindi vaktinden sonra Emrullah Eşme´nin bahçesine düştüğünü, bir de arı kovanlarının üzerine ağaçlardan dal düştüğünün söylendiğini anlatan Girme, "Ağaçların ona bir zararı varsa bize söyleseydi gereğini yapardık. Bu iş buraya kadar gelmezdi" dedi.



Emrullah Eşme ise, "Ağaçlar kesilirken gördünüz mü, ses duydunuz mu?" sorusu karşısında sinirlenerek, "Hiç bir şey bilmiyorum" diyerek konuşmak istemediğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi