AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan önceki akşam ilçe teşkilatı, belde belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte yemekli istişare toplantısı gerçekleştirdi. Çok sayıda muhtarın yer aldığı toplantıda konuşan Erdoğan, Ereğli´deki projelerle ilgili de açıklamalarda bulunarak, projelere gerekli ödeneklerin ayrıldığını söyledi. Ereğli´nin en büyük eksikliklerinden biri olan su arıtma tesisiyle ilgili konuya değinen Erdoğan, &[#]8220;Ereğli en çok damacana da su tüketen kentlerin başında yer almaktadır. Bir an önce su arıtma tesisi projelendirilip bu tesisin kurulması gerekir. Su arıtma tesisiyle ilgili ödenek sıkıntısı yoktur. Bu eksiklik yerel yönetim tarafından bir an önce faaliyete geçirilmelidir&[#]8221; dedi.
Erdoğan, yerel yönetim tarafından yapılması planlanan projelerinde en kısa sürede faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, &[#]8220;CHP Ereğli´nin, AK Parti´de ülkenin iktidarıdır&[#]8221; diye konuştu.
İlçede aylarca gündemde kalan hastane konusuyla ilgili bir arsa sıkıntısının çözümlendirildiğini anımsatan Erdoğan, Ömerli TOKİ bölgesindeki araziye kurulacak hastanenin temelinin 2011´de atılacağı ve binanın 24 ayda tamamlanmasının planlandığını kaydetti. Pençes Deresi´ndeki çalışmaların yüzde 70´inin DSİ tarafından tamamlandığını ancak konuyla ilgili bir sıkıntı olduğunu ifade eden Milletvekili Fazlı Erdoğan, &[#]8220;Pençes Deresi projelendiği gibi yapılmamıştır. Bu nedenle şiddetli bir yağışta sel tehlikesi vardır. Yerel yönetim bunun sorumluluğunun altına imza atmamıştır&[#]8221; dedi.
Diğer projeler konusunda da kısa bilgiler veren Erdoğan, aktarılan ödenekler doğrultusunda yol çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Erdoğan ayrıca, köylerde yapılan çalışmalarda bölge gözetilmediğini, talepler, projeler ve aktarılan ödenekler doğrultusunda hizmetlerin sıraya sokularak hayata geçirildiğini de sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi