Zonguldak&[#]8217;ta son aylarda artış gösteren bir intihar vakalarına bir yenisi daha eklendi. Bu seferki intiharın arkasında ise bambaşka bir trajedi var.


Evli ve 2 kız çocuğu sahibi Şükran Gümüşkaya, önceki akşam saat 22.00 sıralarında, Kilimli Beldesi Hisararkası Mahallesi Zümrüt Evler Sitesi´ndeki evinde kimsenin olmadığı sırada, eşinin av tüfeğini alıp banyoya girdi. Tüfeği göğsüne dayayıp tetiğe basan Gümüşkaya, kanlar içinde yere yığıldı. Silah sesini duyan komşuları, o sırada işte olan Gümüşkaya´nın eşi 48 yaşındaki Süleyman Gümüşkaya´yı aradı. Başkent Elektirk Dağıtım A.Ş.de şoför olarak çalışan Gümüşkaya, eve geldi. Yanında anahtar bulunmayan Gümüşkaya, komşularından aldığı demir merdivenle 2´inci kattaki evinin balkonuna çıktı. Balkonun açık kapısından içeriye giren Gümüşkaya, banyoda kanlar içindeki eşini görünce, komşularından ambulans çağırmalarını istedi. Polis ekipleriyle birlikte eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Şükran Gümüşkaya´nın öldüğü belirlendi.



Gümüşkaya´nın yakınları evin önünde gözyaşlarına boğulurken, polis evde inceleme yaptı. Mutfaktaki masanın üzerinde bulunan, "Bu yazı resmi kurumlara verilsin. Ölümümün sebebi O.K.´dir" yazılı nota el konuldu. Gümüşkaya´nın cesedi, evdeki incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Şükran Gümüşkaya´nın, yaklaşık 5 yıl önce bir akaryakıt istasyonunda muhasebeci olarak çalışırken zimmetine para geçirdiği ve bu suçtan 4 yıl cezaevinde yattığı belirtildi. Süleyman Gümüşkaya, polise verdiği ifadesinde, notta ismi geçen O.K.´nin akrabaları olduğunu söyledi. Eşinin, çalıştığı şirketten usulsüz olarak temin ettiği 100 bin lirayı O.K.´ye verdiğini ileri süren Süleyman Gümüşkaya, "Olay ortaya çıktığında eşim 4 yıl tutuklu kaldı. Tahliyesinden sonra O.K. parayı iade etmeyince eşim psikolojik tedavi görmeye başladı" dedi.



Cezaevi sürecinde ve çıktığında da yaşadığı sorunlar nenediyle 2 kızı da yakınlarının yanında kalan Şükran Gümüşkaya´nın cesedi, otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Gümüşkaya´nın, Çaycuma´da toprağa verileceği belirtildi.



Editör: Pusula Gazetesi