Çaycuma&[#]8217;da 2010&[#]8211;2011 yeni eğitim öğretim yılı Atatürk Anıtı&[#]8217;na İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen tarafından çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra Barbaros Kutlutaş İlk Öğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu&[#]8217;ndaki kutlama programına geçildi. Programa Kaymakam Hasan Yaman, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Rıfat Kartal, Belediye Başkan Vekili Mustafa Topçu, l, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, ADD Başkanı, Bayram Cura, AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, daire ve okul müdürleri katıldı.


Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı okul öğretmenlerin Güler Sesli yaparken öğrenciler okudukları şiirlerle programa renk kattılar. Kaymakam Hasan Yaman ise konuşmasında hayırseverlerin eğitme katkı yapmalarını isteyerek, eğitim gönüllüleri seçebileceklerini söyledi. Kaymakam Yaman; &[#]8220;Şüphesiz ki eğitim bir toplunda gelişmişliğin, kalkınmansın müreffehin en önemli adımıdır. Eğitim öğretime yapılan her yatırım topluma artı değer olarak yansımaktadır. Biz çocuk 15 yıl bize emanet edilmektedir. Okullarda buğun bilgi teknolojisi sınıflarımız mevcut. Okul kütüphaneleri artık okulların değişmez parçaları oldu. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı vererek, okuduğunu kısa sürede algılayan, geliştiren, iyi ifade eden bireyler haline gelmesi elzemdir.


Okul bahçeleri ağaçlandırılıp çevre sevgi aşılanmaktadır. Çaycuma&[#]8217;da eğitim öğretime katkısı olanların eğitim gönüllüsü ilan ederek Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir çalışma yapabilir. Ben bu seneki eğitim gönüllerini MYO&[#]8217;na fakülte yaptıran İşadamı Zeki Yurtbay, Anadolu öğretmen Lisesi yaptıran ÇTS Başkanı Rıfat sarsı ve meclis üyeleri ile Belediye Sosyal Tesisleri&[#]8217;ne kendi bütçesi ile anaokulu yaptırmak için başvuran emekli öğretmen Hayrullah saki olarak sayabiliriz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.


Konuşmaların ardından Müzik Öğretmeni Şule Türkoğlu yönetimdeki okul korosu söylediği şarkılarla büyük alkış aldı. Son olarak 8. sınıf öğrencileri eğitime yeni başlayan 1. sınıf öğrencilere hoş geldin çiçeği verdi.


Editör: Pusula Gazetesi