Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi geçici binada eğitim öğretime başladı. 60 öğrenci ile okulun açılışını gerçekleştirilirken okulun ilk ziyaretçileri Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdür Durun Şen oldu. Okul Müdür Recep Bayar&[#]8217;dan bilgi alan Kaymakam Yaman sınıfları ve okulu gezerek öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.


Okulun önemli bir eksikliği olmadığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen ve Okul Müdür Recep Bayar, Belediye Başkanından okul bahçesi için bank ve masa talebinde bulundular. Başkan Gülşen ise talebi en kısa zamanda karşılayacaklarını söyledi.


Kaymakam Yaman, okul bahçesinde öğrenci velilerin heyecanına ortak olurken, beldelerden gelen veliler dolmuşların okul önüne kadar gelmesi için istekte bulundular. Yaman, Çaycuma TSO tarafından yaptırılan okul binasının önümüzdeki yıl eğitim öğretime açılacağını belirtti.

Okul Müdürü Recep Bayar Anadolu Öğretmen Lisesi mezunlarının yaklaşık yüzde 70´i öğretmen yetiştiren kurumlara, yaklaşık yüzde 30´u da tıp, mühendislik, hukuk gibi önemli alanlara girdiklerini belirtirken; &[#]8220; Dolayısıyla Anadolu Öğretmen Liseleri´nde uygulanan nitelikli eğitimle ve alınan önemli tedbirlerle büyük hedeflere ulaşma amacındayız. 2010- 2011 öğretim yılında öğretime yeni başlayacak olan Çaycuma Anadolu Öğretmen lisemize 60 öğrenci kayıt oldu, kayıt yaptıran öğrencilerin büyük bir kısmı Çaycuma merkez ilköğretim okullarından, Devrek, Gökçebey ilçelerinden ve Çaycuma belde ve köylerinden katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen bu sene 25 kız öğrencimize İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu pansiyonundan yararlanma imkânı verildiğini belirtti. Okulumuza öğretmen atamaları yapılmış olup bazı branşlarda da diğer Anadolu Liselerinden görevlendirmelerin yapılarak,
Editör: Pusula Gazetesi