Kozlu beldesinde bulunan Alparslan İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´ın yanı sıra çevre lise ve ilköğretim okulları müdürleri, öğrenciler, okul öğretmenleri ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan tören ´öğrenci andının okunması ile devam etti. Öğrenci andının okunması esnasında, protokol üyeleri de öğrenci gibi ayakta saygı duruşunda beklerken, bazı protokol üyeleri andı okuyan öğrencilere eşlik etti. Okul Müdürü Cevdet
Gören, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin aklı ve zekası olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvası, insanın yetiştirildiği yerdir. Öğrencilerimiz, buraya bilgilenmek, aklını geliştirmek, uygar insan olabilmek için geliyor. Öğretmenlerimiz de, bu özellikleri öğrencilere kazandırmak için buradalar. Hepimizin görevi sizleri yararlı ve uygar bir
insan olarak yetiştirmektir."
Eğitilmemiş toplumların uygar olamayacağını anlatan Gören, şunları söyledi: "gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okul sadece ilgi vermekle kalmaz, beceriler kazandırır. Yenilikleri, gideceğiniz yolu, Atatürkçülüğü en iyi biçimde kavratır. Ayrıca okul, toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi ve kurallara uymayı da öğretir. Bu nedenlerle, gerek öğrenciler gerek öğretmenlerimiz, yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Yeni bilgiler, dostluklar, güzel günler, aydınlık fikirlere
kavuşmamız dileğiyle tüm eğitim camiasının İlköğretim Okulu Haftasını kutlarım."
Müdür Gören, okulun bakımını üstlenen ve çevre düzenlemesini yaptıran Kozlu Belediye Başkanı Bektaş´a teşekkür etti.
BAŞKAN BEKTAŞ´DAN MESAJLAR
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da, laik demokratik cumhuriyet anlayışından hiçbir zaman ödün vermediklerini belirtirken, Atatürk´ün gösterdiği yolda emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Düşüncelerinden ödün vermediği gibi hiçbir düşüncenin ipoteği altına girmesinin mümkün olmayacağını belirten Bektaş, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere önemli mesajlar verdi.
Öğretmenlerin günde saatlerce çocuklarla beraber olduğunu belirten Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğretmenler ön yargılı olmamalı. Dedikodu yapmamalı ve her haliyle öğrenciye örnek olmalıdır. Yoksa mahalledeki diğer insanlardan farkı kalmaz. Çocukları kendi çocukları gibi sevmeli, onlara değer vermelidir. Kesinlikle çocuklardan ilginizi eksik etmeyin. Öğretmenlik çok zor iş ama 657´ye tabi memur gibi düşünmeyin. Yoksa çocuklarımız memlekete nasıl faydalı olur. Gelecek nesiller sizin ellerinizde."
Velilere de çok büyük görev düştüğünü anlatan Bektaş, şöyle konuştu: "Veliler, çocuklara dürüst olmayı, okul malzemelerine zarar vermemeyi, yollara çöp atmaması gerektiğini öğretin. Bu tür şeyler ancak evde öğretilir. Çocuklar, muhakkak ders çalışın. Öğretmenlerinizin ve ailenizin sözünü dinleyin."
Bektaş, beldedeki tüm okulların Türkiye´ye örnek olacağını söylerken, tüm okul müdürlerine ise eksikleri olması durumunda kendisine müracaat edilmesini istedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Zekeriya Çetin ise, yeni eğitim öğretim sezonunun hayırlı olması temennisinde bulunurken, Başkan Bektaş´a da okulun onarımında ve çevre düzenlemesindeki desteği nedeniyle teşekkür etti.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün önemini anlatan yazı ve şiirler okundu. Okula yeni katılan okul öncesi eğitim alan öğrencilere ağabeyleri ve ablaları tarafından çiçek verildi. Öğrenciler, katılan protokole de çiçek vererek teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi