Törene, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk konuldu. Daha sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Törenin ardından, Zonguldak Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin´i makamında ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, &[#]8220;Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekir. Eğitim olarak hepimize çok büyük görevler düşüyor. Velilerimizin de bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Okulları bakımevi, öğretmenleri de bakıcı olarak görmekle eğitim olmaz. Velilerimizin bu konuda destek olacaklarına inanıyorum. Velilerimizin sürekli idarecilerimizle iç içe olmalarını istiyorum. Çocuklarımızın derslerine çalışmalarını, anne ve babalarına saygılı olmalarını, yüreklerinin vatan sevgisiyle dolmasını istiyorum. Yeni eğitim ve öğretim döneminin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu´nu 2011 yılına kadar bitirmiş olacaklarını da söyleyen Girgin, &[#]8220;2011 yılına kadar ilimizde bulunan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu´nu bitirmiş olacağız. Aranan bir okul haline getireceğiz. Sınıflarına ise akıllı tahtalar koyacağız&[#]8221; dedi.
Daha sonra, Yayla İlköğretim Okulu öğrencileri Zonguldak Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti. Vali Erdal Ata, "Türkiye´de 16 milyon, ilimizde ise 120 bin öğrencimiz okula başladı. Öğrencilerimizi ne kadar iyi yetişirse bizlerde geleceğe daha iyi bakarız. Yeni eğitim ve öğretim yılında herkese başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Vali Erdal Ata, zaman zaman ödeneklerin istedikleri tarihte gelmediğini belirterek, "Okulların inşaatının gecikmesini tabi ki bizlerde istemiyoruz. Bu gecikmeler idaremizin dışında olan bir şey. Ona rağmen 153 okulu tamamlanıp iyi hale getirildi. Devrek´te yeni bir okul açacağız. Ereğli´de de okul açacağız. Hedefimiz Zonguldak´ta eğitimi daha ileriye götürmektir&[#]8221; diye konuştu.
Ardından, Yayla İlköğretim Okulu öğrencisi Vali Erdal Ata´dan okullarının orta bahçesinin üstünün kapatılması için ödenek istediğini söyledi. Vali Erdal Ata ise, okulda incelemelerde bulunmaları gerektiğini ona göre çalışmada bulunulması gerektiğini ifade etti.
Vali Erdal Ata, ziyaret sonrasında öğrencilere hediyeler verdi.
Editör: Pusula Gazetesi