Vali Erdal Ata, "Gaziler Günü" dolayısıyla ziyaret ettiği Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nde, derneğe yapılan 7 katlı binanın yapımı için daha önce düzenlenen bir gecede para vaadinde bulunup da sözünü yerine getirmeyen işadamları, sivil toplum örgütleri ve şirket yetkililerini kastederek, "söz senet olması lazım. İnsanların eskiden sözüne itibar ediyordun ama şimdi senedine, çekine bile itibar edemiyorsun" diyerek sitemde bulundu. Ziyarette dernek Başkanı Mustafa Yorulmaz, yapılan inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yorulmaz, dernek binasının yapımı için Orduevi´nde düzenlenen gecede vaad edilen paraların büyük bir çoğunluğunun gelmediğini belirterek, "Söz verenler yerine getirse para konusunda sıkıntımız olmaz. Orada söz veriyor, sabah unutuyor. İnsanları sürekli pompalamak lazım" dedi. Bunun üzerine araya giren Tuğgeneral Ali Çardakçı, "Öyle derken insanları kameraya çekmek lazım" diye konuştu. Yorulmaz ise "Sayın valimizin yanında söylediler paşam" diyerek karşılık verdi. Bu konuşmaların üzerine Vali Erdal Ata, "Söz senet olması lazım. İnsanların ağzından çıktıktan sonra arkasında durması gerekir" dedi. Dernek Başkanı Yorulmaz, bu kez "Eskiden çek senet vardı, kullanılıyordu. Şimdi çek senette geçmiyor" diyerek araya girdi.


Vali Erdal Ata ise, Yorulmaz´ın sözlerine destek vererek, "Aynen öyle oldu. Demek ki, toplumda ciddi bir bozulma var. İnsanların eskiden sözüne itibar ediyordun ama şimdi senedine, çekine bile itibar edemiyorsun" diyerek duygularını dile getirdi.


Öte yandan, Dernek Başkanı Yorulmaz, düzenlenen gecede vaad edilen paranın 400 bin lira olduğunu, bunun 100 bin lirasının TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan´ın verdiğini, onun dışında ise 25 bin lira para aktarıldığını belirterek, tamamlandığında katları kiraya vererek binadan elde edilecek gelir ile şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz burs sağlayacaklarını söyledi.


Editör: Pusula Gazetesi