Zonguldak Acılık deresinin üzerinin kapatılması projesini yapacak ATAK İnşaat yetkilileri Zonguldak&[#]8217;ta incelemelerde bulundu. ATAK İnşaat Sahibi Selahattin Bulgan ve Genel Koordinatör Muzaffer Kağıtçıoğlu Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ndeki gazetecilere bilgi vermenin ardından Bedaş İşletme Müdürü Selman Nair ile birlikte alanı incelediler.
Uzun zamandan beri bu projeyi gerçekleştirmek için çaba sarf edildiğini hatırlatan Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, &[#]8220;Acılık deresinin üzerinin kapatılması, alternatif yol yapılmasıyla ilgili ihale bitirilmişti. Yüklenici firma ATAK İnşaat, Devlet Su İşleriyle sözleşmesini yaptıktan sonra yer teslimini alıp çalışmalara başlıyor. Bu çalışmalar kapsamında Dökeler köprüsünün yıkılıp yeni köprü yapılması, Vilayet ve SSK arasından Kargo tarafına yeni bir köprü inşaatıyla birlikte her iki köprü arasında 20 metreye yakın kısmını menfez şeklinde kapatılarak bu proje en kısa sürede hayata geçirilecek. Şu anda işi yapacak olan firma TTK&[#]8217;nın kargo sahasında şantiye yerini kiraladılar. TTK Genel Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Yüklenici firma şantiye çalışmalarını önümüzdeki günlerde başlatıyor. BEDAŞ İşletme Müdürlüğünün kaldırması gereken elektrik hatları onlarla ilgili görüşmeler yapıyoruz. Onları kaldırtıp, şu anda fiili olarak dere içerisindeyiz. Orada ki çalışma bitince de çalışmalar başlayacak. Ödenek konusunda girişimlerimiz var. Arkadaşlarımızın bize ifadesi, bu konuda sıkıntı yaşanmazsa 3 - 4 ay gibi bir süreç içersinde bu işi bitirip, hizmete açmak istiyoruz. Ayrıca yüklenici firmaya da teşekkür ediyoruz. Biz kendilerini araştırdık, iyi bir firma olduklarını öğrendik. Bu konuda çok mutluyuz. Ayrıca kendilerinden bir söz de aldık, çevre düzenlemesi de dahil olmak üzere bize güzel bir şekilde teslim edecekler. Bir de kendilerinden havuz sözü aldık. Bu iş bittiği andan itibaren, bizim hayalimiz hep söylüyorduk Gazipaşa caddesini trafiğe kapatmak. Bu süreli yada süresiz olabilir. Seçim bildirgesinde halkımıza verdiğimiz sözdü. Birileri seçim zamanı geldi başlatıyorlar söylemlerinde bulunuyorlar. Bunlar beni üzüyor, Zonguldak adına üzüyor. Bir iş ister seçim döneminde yapılsın, ister seçim döneminden önce yapılsın önemli olan hizmetin yapılmasıdır. Bu konuda desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Zonguldak adına yapılması gereken eski parayla 7 Trilyon civarında bir tesisi DSİ ile müşterek yapıp, Zonguldak halkının hizmetine açacağız&[#]8221; dedi.
ATAK İnşaat sahibi Selahattin Bulgan ise, temel atma işlemine önümüzdeki günlerde başlanabileceğini ifade ederek, &[#]8220;Şuanda şantiyemizi kurduk. Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız gerçekten bu konuyla çok ilgili ve alakalı davranıyor. Daha işi aldığımız günlerde sözleşmeyi yapmamamıza rağmen Başkanımızla görüştük. Başkanımız bu işin hemen yapılması konusunda gerekli her türlü kolaylığı, yardımı sağlayacağını bize ifade ettiler. Biz de başkanımıza bu işi en kısa zamanda en mükemmel şekilde Zonguldak halkına kazandırmak için elimizden geleni tüm gayretleri, çabaları sarf edeceğimizi, bütün araç gereçlerimizi kullanacağımızı, bir an önce bu işi bitirme sözü verdik. O sözümüzü yerine getireceğiz. Başkanımıza katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi