Çaycuma&[#]8217;da 1 yıl önce kayınpederi, kayınvalidesi ve 2 baldızını ormanda pusu kurarak, eşi ve kayınbiraderini de evde öldüren 22 yaşındaki Şafak Köksal için biri ağırlaştırılmış olmak üzere 6 kez ömür boyu hapis cezası çıktı. Avukat Erol Mekik&[#]8217;in sanığın askerlik sonrası psikolojik durumunun göz önünde bulundurulması talebine öldürülenlerin yakınlarından tepki geldi


21 Ağustos 2009´ta, Çaycuma İlçesi´ne bağlı Çayır Köyü´nde meydana gelen olayda, şiddetli geçimsizlik nedeniyle baba ocağına dönen eşi ve ailesini, 5 aylık oğlu Doğu´yu kendine göstermedikleri gerekçesiyle öldürdü. Askerliğini, Hakkari Yüksekova´daki birliğinde kamonda olarak yapan ve 21 Ekim 2007´deki 12 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan Dağlıca baskınında PKK´lı teröristlerle çatışan Şafak Köksa, kamyonetle maden ocağından dönerken ormanlık alanda pusu kurduğu kayınpederi 49 yaşındaki Hüseyin, kayınvalidesi 45 yaşındaki Havva ve baldızları 24 yaşındaki Zülfiye ile 26 yaşındaki İlknur Köroğlu&[#]8217;nu tabanca ile vurarak öldürdü. Şafak Köksal, daha sonra kayınpederinin köydeki evine gidip, burada da eşi 22 yaşındaki Ayşe Köksal ile kayınbiraderi 20 yaşındaki Aydın Köroğlu&[#]8217;nu av tüfeği ile öldürdü.


Olayın ardından tutuklanan Şafak Köksal, bugün son kez 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıktı. "Suça yardım ve yataklık etmek" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan ağabeyi 23 yaşındaki İsmail ve aynı isimdeki babası İsmail Köksal´ın da hazır bulunduğu duruşmaya, Köroğlu ailesinin hayatta kalan tek ferdi Ali Köroğlu ile diğer yakınları da katıldı.


Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı adliyedeki duruşmada, Şafak Köksal´ın avukatı Erol Mekik, müvekkilinin Yüksekova´da silah sesleri altında askerliğini yaptığını, çatışmalara girdiğini ve her şeyden korkar bir halde askerden döndüğünü, çocuğunu göremeyince de psikolojisinin iyice bozulduğunu söyleyerek, ceza verilirken bu unsurların göz önünde bulundurulmasını istedi. Bu sırada, katliamda ölenlerin akrabalarından Pakize Oruç, "Sen orada mıydın? 6 can gitti. Hala bunları savunuyorsun" diyerek avukata tepki gösterdi. Bunun üzerine Oruç, mahkeme başkanının talimatıyla dışarıya çıkarıldı.


Son sözü sorulması üzerine, "Söyleyecek bir şeyim yoktur" diyen Şafak Köksal, eşi Ayşe Köksal´ı öldürmekten ağırlaştırılmış, diğer 5 kişiyi öldürmekten de 5 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Köksal, ruhsatsız silah bulundurmak ve öldürmekte kullanmaktan 2 yıl, katliamdan yaklaşık 1 ay önce eşini tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı olaydan da 10 ay hapse mahkum edildi. "Suça yardım ve yataklık etmek" suçlamasıyla yargılanan Köksal´ın ağabeyi İsmail ve aynı isimdeki babası İsmail Köksal´ın ise, suça ilişkin yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verildi. Köroğlu ailesinin yakınları, Şafak Köksal´ın babası ve ağabeyine ceza verilmemesine tepki gösterdi. Şafak Köksal, cezaevi aracıyla Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevi´ne götürüldü.



Editör: Pusula Gazetesi