Zonguldak&[#]8217;ın Kozlu beldesinde 13 Eylül Pazartesi gününden itibaren Aile Hekimliği uygulamasına geçildi. Atatürk Devlet Hastanesi Semt Polikliniği&[#]8217;nin bulunduğu binada aile hekimliği hizmeti de veriliyor. 6 aile hekimi ve 1 poliklinik doktorunun hizmet verdiği Semt Polikliniği&[#]8217;nde günde toplam 350 hastaya bakılıyor. Poliklinikte görevli tek doktor tarafından ise günde ortalama 150 hasta muayene ediliyor. Uygulama ile poliklinikteki doktor sayısının 7&[#]8217;ye çıkması nedeniyle sağlık müdürlüğü ve hastane yetkililerine teşekkür eden vatandaşlar, uzman hekim yetersizliğinden yakındı.
Öte yandan Aile Hekimliği uygulamasına geçiş sürecinde hastaların mağdur edilmemesi amacıyla isteyenlerin başka hekimlere misafir hasta olarak muayene olabileceği belirtildi. İlk üç ay içerisinde kayıt olunan hekimlerin her istenildiğinde değiştirilemeyeceğini belirten yetkililer, &[#]8220;Uygulamanın geçiş sürecinde kimsenin mağdur olmaması amacıyla misafir olarak diğer aile hekimlerinde de muayene olunabilinecektir. Fakat ilk üç aylık dönemde kayıtlı oldukları aile hekimini değiştiremeyeceklerdir. Daha sonrasında ise kayıtlı oldukları aile hekiminden çeşitli nedenlerle ayrılmak isteyenler yeni tercih ettikleri aile hekimine dilekçe ile müracaat ederek aile hekimini değiştirebileceklerdir. Bu sayede hem hekimlerimiz hastalarını düzenli olarak takip edebilecekler, hem de vatandaşlarımız doktora her başvurduklarında aynı aile hekimine muayene olabileceklerdir&[#]8221; diye konuştu.
Ayrıca gezici sağlık uygulamasıyla Sağlık Müdürlüğü tarafından tespit edilen uzak mahalle, belde, köy, mezra gibi yerleşim birimlerine yerinde sağlık hizmeti verilerek, doktora ulaşamayacak durumdaki hastalara yerinde sağlık hizmeti verileceğini kaydedildi
Editör: Pusula Gazetesi