Zonguldak´ta, maden ocağında meydana gelen kazanın ardından Sağlık Bakanlığı madenciler için iki adet hava ambulansı yolladı.


Zonguldak´ın Gelik beldesinde, Aytekin C.´ye ait kaçak ocakta grizu patlaması meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre üç maden işçisi yaralandı. Patlamanın maden işçilerinin Türkiye Taşkömürü Kurumu´na (TTK) ait havalandırma boşluğundan maden ocağına girdikleri sırada meydana geldiği öne sürüldü. Yaralı maden işçileri çevredekilerin de yardımıyla ambulanslarla ilk önce A Tıp Merkezi´ne kaldırılırken buradan da Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi bölümüne kaldırıldı. Patlamada yaralanan Erol


Azaklıoğlu ve Mutlu Çolakoğlu´nun vücutlarında üçücü derecede yanık meydana geldiği belirlenirken, Sağlık Bakanlığı da durumları ağır olan iki maden işçisi için iki adet hava ambulansı yolladı. Ambulansların yaklaşık bir saat içinde Zonguldak´a ulaşması bekleniyor. Yaralı madencilerin Ankara´ya sevk edileceği belirtildi.


OCAK DAHA ÖNCE MÜHÜRLENMİŞ


Gelik beldesinde Aytekin C. tarafından kaçak olarak açıldığı iddia edilen ocağın daha önce mühürlendiği öne sürüldü. Aytekin C.´nin de kaçak ocak açması nedeniyle gözaltına alındığı iddia edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HELİKOPTERLE SEVK EDİLDİLER

Zonguldak´ta, kaçak maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan 3 madenciden 2´si, ambulans helikopterlerle Ankara´ya sevk edildi.
Gelik beldesindeki Ayiçi mevkisinde, maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan ve vücutlarındaki yanıklar nedeniyle sevki kararlaştırılan Erol Azaklıoğlu (29) ve Mutlu Çolakoğlu (19) için Sağlık Bakanlığından ambulans helikopterler istendi.
Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadı´na inen iki helikopterle madenciler, Ankara´ya sevk edildi.
İşçilerin acil servis önünde bekleyen yakınları, güçlükle sakinleştirildi.
Patlamada yaralanan diğer işçi Ahmet Bilgin´in (32) durumunun iyi olduğu, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdürüleceği bildirildi.
Editör: Pusula Gazetesi