AK Parti Alaplı İlçe Teşkilatı tarafından AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen ve İl Başkanı Hamdi Uçar´ın katılımıyla teşekkür mitingi düzenlendi. Alaplı Merkezi Camii önünde düzenlenen mitingde konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, referandumda evet oyu vererek destek veren herkesin özgürlük, demokrasi, demokrasi destanının yazılması, sosyal devlet olma, hukukun üstünlüğünün sağlanmasında, bağımsız yargının yanında tarafsız yargının oluşmasında görevini yaptığını söyledi. Ülkenin Ulu Önder Atatürk´ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine taşınmasında herkesin katkıda bulunduğunu belirten Erdoğan, &[#]8221;AK Parti olarak bu anayasa değişikliğini mecliste bitiremedik. Oy oranı yetmiyordu. Yasalar gereği 336 yetmediği için meclis çıtası altında yapılması gerekeni 7-8 yıl bekleyerek yapmak istedi. Ama olmadı. Bizde bunu milletimizin önüne getirdik. Milletin meselesine millet sahip çıktı. AK Parti bu anlamda lokomotif görevini yaptı. Ama Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, sivil toplum kuruluşları, odalar birliği ve ülkenin geleceğine demokrasisinin gelişmesinde ülkenin istikrar ve güvenin korunmasında emeği geçen herkes bu işten nasibini almıştır. Bu anayasa sıradan bir anayasa değildir. Buradaki özgürlük, buradaki demokrasi, buradaki demokrasinin destanının yazılmasında, sosyal devlet olmasında, hukukun üstünlüğünün sağlanmasında, bağımsız yargının yanında tarafsız yargının oluşmasında herkes görevini yaptı. İşte bu görev şuuru içerisinde yapılan sadece kendisi için evet demedi. 73 milyonu daha müreffeh, daha refah içerisinde, daha bağımsız daha hür düşünce ile gelişmiş ülkeler seviyesine, Ulu Önder Atatürk´ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine ülkemizin taşınmasında katkıda bulundu. Kazanan ülkemizdir. Bu eser milletimizin eseridir. Bu esere saygı duymak gerekir. Ben bizlerden desteğini esirgemeyen ilçe halkına, ilçe yönetimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de, ülkede tek partili dönemlerde hep istikrarın olduğunu gelişimin sağlandığını, koalisyon dönemlerinde ise duvara toslayarak geriye gittiğini belirterek, &[#]8220;Referandum hepimizin bir anayasa değişikliğidir. Bu anayasa değişikliği gerçek anlamda Türkiye artık Avrupa Birliği´ne girecek bir ülke, dünya devleti olacak bir ülke, bu anayasa ile beraber bir yere gelmesi mümkün değildir. Bunu bütün siyasi partileri bütün programlarına koymuşlar ve yenisinin hazırlanması gerektiğini belirtmişlerdir. Maalesef bunu bir araya gelerek çözemedik. En sonunda referanduma giderek bu değişikliğin ilk adımını atmış olduk. Sizlere bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. AK Parti´nin ilk kuruluşunda Genel Başkanımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu partiyi millet kurdu demiştir. Şimdide aynı şekilde devam ediyoruz. Biz millete gitmeye devam edeceğiz. Onların sıkıntılarını dinleyip Ankara´ya iletmeye devam edeceğiz. Ülkede istikrar önemlidir. Ülke ne zaman istikrarlı olmuştur. Tek partili dönemlerde hep istikrarlı olmuş ve büyümüştür. Ne zaman koalisyon hükümeti olmuş bir şeyler paylaşılmaya başlanmış işte o zaman ülke her zaman duvara toslamış ve geriye gitmiştir. AK Parti olarak sizlerin verdiği bu oylara ananızın ak sütü gibi inşallah çalışanlar olarak hükümet olarak bizler helal ettirmek için elimizden gelen her türlü gayreti sarf edeceğiz. Başta ilçe Başkanımız Faruk Çaturoğlu olmak üzere ilçe yönetimimize, il genel ve belediye meclis üyelerine diğer partili seçmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da, &[#]8220;Ülkemizde evet oyu çıkması ile huzur istikrar ve güven ortamının da tecelli edilmesi sağlanmış oldu. İki günde görüyorsunuz ekonomi borsası uçtu. Yatırımcılar gelecek ile ilgili çok önemli, olumlu ve umut vaat eden sözler ifade etmeye başladılar. Yabancı ülkelerdeki kredi değerlendirme kuruluşları da seçimlerde evet çıkmasının böyle bir netice alınmasının önemli bir adım olduğunu belirttiler. Elbette ki demokrasi standartlarımızın da büyümesi ve gelişmesi açısından da önemli bir adım olmuştur. Ben sizlere bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu da, Alaplı için iki defa sevindiğini belirterek, herkese teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi