AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından Kahverengi Kafe´de referandumu değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ile Polat Türkmen, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, İl Genel Meclisi üyeleri İsmail Tak, Osmar Arslan, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, bazı yönetim kurulu üyeleri ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Leventgelir, Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Danışmaz ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, referandum çalışmasının neticesini fazlasıyla aldıklarını söyledi. Referandum sürecinde gitmedikleri mahalle, belde ve köy kalmadığını belirten Şahin, özellikle köylere yoğunlaştıklarını ve kırsalda oldukça başarılı olduklarını ifade ederek, &[#]8220;AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı olarak, referandum sürecini oldukça yoğun geçirdik. Zaman zaman çevreye verdiğimiz gürültü kirliliğinden dolayı ilçe halkından özür diliyoruz. 120 günlük süreçte, gitmediğimiz mahalle, belde ve köy kalmadı. Ağırlığı köylerimize verdik ve başarılı olduğumu gördük. Köylerimizden yüzde 80-95 arasında ´evet´ oyu alırken, Ereğli´de bir denge olduğunu gördük. Kırsalda, ideolojik yaklaşımların daha az olduğunu düşünüyoruz. Ereğli´de elde edilen sonuç, ilçe halkının, Türkiye´nin çağdaşlaşmasına ve demokratikleşmesine destek verdiğinin bir göstergesidir. Bu anayasa değişikliğinden 73 milyon vatandaşımızın tamamı faydalanacak. ´Evet´ oyunun fazla çıkmasına katkı sunan diğer siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ereğli´de, kutuplaşma ve kavga ortamı oluşturulmak istenen yerlerde ´evet´ çıktı. Halk, artık kavga ve kaos istemiyor, hizmet istiyor. Referandum süreci önümüzü tıkadı, 2 aydır Ereğli´nin sorunları ile ilgilenemedik. Bundan sonra, bu yıl sonuna kadar temelleri atılması gereken hizmetlere odaklanacağız" dedi.
İl Genel Meclisi üyeleri adına konuşma yapan Osman Arslan ise, referandum sonuçlarının Türkiye´ye hayırlı olmasını temenni ederek, "Anayasa değişikliğini daha detaylı anlatabilseydik, daha yüksek oranda ´evet´ oyu çıkacaktı. Artık insanlarımız kavga ve polemik istemiyor. Kavga ve polemiğe dayalı çalışma yapanlar, referandum sonucundan iyi bir ders çıkarmalıdırlar" diye konuştu.
Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ile İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi de, Türkiye´nin referandumdan yüzünün akı ile çıktıklarını belirterek, sonucun Zonguldak´a ve Türkiye´ye hayırlı olmasını temenni ettiler. Referandumun genel seçim havasında geçtiğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise, çok çekişmeli bir referandum süreci yaşandığını söyledi. Referandum sürecinde &[#]8220;hayır&[#]8221; ifadesini kullanmamaya özen gösterdiklerini belirten Uçar, süreci baltalamak ve farklı kutuplara çekmek isteyenlerin olduğunu ileri sürdü. Büyük bir olgunlukla süreci geride bıraktıklarını ifade eden Uçar, çıkan sonucun hazmedilmek zorunda olduğunu belirtti.
Milletvekili Polat Türkmen de, yapılacak anayasa değişikliği ile herkesin hukuktan faydalanacağını söyledi. Türkmen, "Demokrasi bundan sonra daha iyi olacaktır. Avrupa Birliği´ne kendimizi kabul ettirmemiz daha kolay olacaktır. Türkiye, kendinden emin bir dünya ülkesi olacaktır. Referandum sürecine katkı sunanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Referandumun, milletin özgür iradesiyle sonuçlandığını ifade eden Milletvekili Fazlı Erdoğan ise, "Milletimizin özgür iradesini bir kez daha ortaya koydu ve referandumda yüzde 58 &[#]8220;evet&[#]8221;, yüzde 42 &[#]8220;hayır&[#]8221; çıktı. İstikrar ve güven ortamının korunması, bizleri mutlu etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bürokratik devlet olmaktan ziyade demokratik bir devlet olma yoluna girmiştir. Referandum sonuçlarından en büyük yarayı MHP´nin tavanının aldığını görüyoruz. Diğer yandan CHP Genel Başkanının oy kullanamaması da ayrı bir konudur. Hem MHP´nin hem de CHP´nin süreci iyi analiz ederek bir takım çalışmalar içerisine girmesi, bizim de başarılarımızı daha da arttırma yönünde çalışmalarımıza ara vermeden devam etmemiz, her anlamda ülkemizin yararına olacaktır. Türkiye iyi bir yoldadır, daha da iyi olması için AK Parti olarak biz üzerimize düşen görevin ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi