Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, 12 Eylül Pazar günü yapılan referandumu değerlendirdi.
MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan AK Parti&[#]8217;nin referandum sürecinde devletin imkanlarını kullandığını iddia etti. Korkutan referandum değerlendirmesinde, MHP olarak mesajı aldıklarını söyleyerek, bundan sonraki çalışmalarını buna göre yapacaklarını ifade etti. 12 Eylül referandumundan çıkan sonucu değerlendiren MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, &[#]8220;Ülke genelinde yüzde 58 evet yüzde 42 hayır oyu çıktı. Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Bize göre Türkiye bu referandum sonucuyla yeni anayasanın hazırlanmasına start verdi. İktidar kanadına göre seçimden sonra iktidara gelecek olan partinin yeni anayasa üzerinde çalışma yapması gerekiyor. AKP devletin imkanlarını kullandı. Kırsal kesimde maddi nakdi yardımlar ile vatandaşı etkiledi. Başarılı oldu da. MHP olarak bunların takipçisi olacağız. Zonguldak&[#]8217;ta AKP başarılı oldu diyoruz. 285 oy ile evet çıktı. Partiler buna itiraz edecekler. Oylar yeniden sayılacak büyük bir ihtimalle. Zonguldak&[#]8217;ta hayır köylerde evet oyu çıktı. Köylerde il genel meclisi hizmet götürmemekle tehdit etti ve bu da işe yaradı.
AKP&[#]8217;li milletvekilleri ve yönetimi kafa kafaya çıkan sonuçlar ile hizmet veremediğinin göstergesi oldu. 285 oyu büyük zafer kazandıkları edasıyla kutladılar. Milletvekilleri övüneceklerdir. MHP olarak diyoruz ki, partiler çıkan sonuca göre politikalarını ona göre yapmalıdırlar. 2007 genel seçimleri 2009 yerel ve il genel meclisi oylarına göre, her parti kendi oyunu muhafaza etti. Partilerin oyu arttı demek yanlıştır. Biz MHP olarak mesajımızı aldık. Bundan sonraki çalışmalarımızı buna göre sürdüreceğiz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi