Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Milletvekilliği adaylığı için önümüzdeki Ocak ayı içerisinde istifa edeceğini açıklamadığını söyledi.
AK Parti&[#]8217;li Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Ocak 2011 yılında istifa edeceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. Adaylık için 2007 yılında Başbakan&[#]8217;ın müsaade etmediğini dile getiren Ulupınar, partisinin adaylık için uygun görmemesi halinde görevine devam edeceğini açıkladı. Durumun önümüzdeki günlerde netleşeceğini belirten Ulupınar, şöyle dedi:
&[#]8220;Ben yaptığım bu büyük çalışmaları arkadaşıma anlatırken bana ne kadar sürede bu çalışmaları bitirebileceğimizi sordu. Ben 2002 yılında milletvekili adayı olmuştum, 2007 yılında Başbakanımız müsaade etmedi, aday olmadım. 2011 yılının temmuz ayında seçimler var, muhtemelen Mayıs yada Haziran ayında vatandaşlarımızın da daha rahat oy kullanabilmesi için gerçekleştirilecek.
Ben Devrek&[#]8217;te güzel çalışmaları başlattım, diğer kısımlarını da Ocak ayına kadar başlatırım. Çünkü Nisan yada Mayıs gibi seçimler olursa Belediye Başkanlarının yada kamu kurumunda çalışanların Ocak ayı gibi istifa etmesi gerekiyor dedim, benden sonra ki arkadaşımız çalışmaları tamamlar, ben milletvekili olursam Ankara&[#]8217;dan destek olurum dedim, olamazsam sivil vatandaş olarak destek olurum, eski işime geri dönerim dedim. Çünkü Belediye Başkanlığına geri dönem şansımız yok. Buradan yola çıkarak bir gazete Ocak ayında istifa ediyorum şeklinde benim haberim, bilgim olmadan istifa edeceğim konusunda yazılar yazıldı. Ben Ocak ayında istifa edeceğimi açıklamadım.
Eğer ben milletvekili adayı olabilirsem, Başbakanımız, teşkilatımız uygun görürse ancak o zaman istifa ederim. 2007 yılında uygun görülmedi istifa etmedim, o zaman görevime devam ederim. İstifa edeceğim konusunda bir görüşme olmadı.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi