AK Parti Zonguldak Teşkilatı Toplantı Salonu&[#]8217;nda düzenlenen toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, AK Parti&[#]8217;li belediye başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve partililer katıldı. Türkiye&[#]8217;nin ve Zonguldak&[#]8217;ın önemli demokrasi sınavı geçirdiğini aktaran AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, süreci değerlendirdi. Muhalefetin, referandumu hükümetin güven oylaması şeklinde dile getirdiğini aktaran Uçar, &[#]8220;Ülke ve bölge olarak önemli demokrasi sınavı geçirdik. Kamuoyu izledi, dinledi ve takip etti. Önemli olan Başbakan&[#]8217;ın yaptığı önemli açıklamalardır. Sürecin önemli olduğunu her seferinde dile getirdik. Zonguldak olgunluk içinde sonucu tamamladı. Önemli olan seçmenlerin katılımıydı. Bu seçim sonuçlarını iyi okumak lazım. Her ne kadar hükümetin güven oylaması olmadığını dile getirsek de muhalefet bunun güven oylaması olduğunu dile getirdi. Özellikle süreç içerisinde emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Vekillerimiz özellikle referandumun ne anlama geldiğini anlattılar. Bu duygular içinde meydanlara çıktık. Zonguldak&[#]8217;ta AK Parti&[#]8217;nin referandum çalışmalarında bir adım öne geçtiğini gördük. Muhalefet altlarında ezileceği lafları söyledi. Tahminlerimizi &[#]8216;Hayalcilik&[#]8217; dediler&[#]8221; diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı ise 12 Eylül 2010 tarihini Demokrasi Bayramı ilan etmek istediğini vurguladı. Kazancı, süreçte katkı verenlere teşekkür etti.

&[#]8220;ALTINCI SINAV DA BAŞARILI&[#]8221;
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise partilerinin altıncı sınavı da başarılı şekilde geçirdiğini vurguladı. Genel seçimlerde daha fazla kenetleneceklerini dile getiren Ulupınar, &[#]8220;Partimizin 6. sınavı da başarılı geçmiştir. Anayasa&[#]8217;nın değiştirilemez maddeleri haricinde maddelerin değiştirilmesi lazım. Bu güne kadar yaklaşık yüzde 70&[#]8217;i de değiştirildi. Hayır diyecekler politika uğruna mücadele ettiler. Sıcağa ve Ramazan ayına rağmen, emek ve çaba sarf edenlere teşekkür ediyorum. Önümüzde genel seçimler var. Daha fazla kenetleneceğiz. İstikrarlı ve kararlı biçimde yola devam edeceğiz&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;12 EYLÜL&[#]8217;DE İFTAR YAPTIK&[#]8221;
AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift ise 30 yıllık demokrasi orucunun 12 Eylül&[#]8217;de tamamlandığını ve iftarın yapıldığını söyledi. 70 milyon insan adına sevinç yaşadıklarını belirten Çift, &[#]8220;Oldukça yoğun bir süreci geride bıraktık. 30 yıllık bir demokrasi orucu tutuyoruz. 12 Eylül&[#]8217;de de iftarımızı açtık. Daha sağlam adımla yolumuza devam edeceğiz. Daha iyisi için yürüyeceğiz. Bu adımlar yeterli değil. Biz bu gün ve bundan sonra 70 milyon adına bu sevinci yaşıyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.

&[#]8220;BU GÜN BAYRAMDIR&[#]8221;
Demokrasinin genişlemesi ve yeni bir günün doğması adına yapılması gereken her şeyin yapıldığını aktaran AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise &[#]8220;Söylenecek çok söz yok, işler yapılmıştır. Demokrasinin genişlemesine yeni bir günün doğması adına yapılması gereken her şey yapılmıştır. Başı dik bir ülke için çalışıyoruz. Özellikle Zonguldak&[#]8217;ta bize destek veren siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve 7&[#]8217;den 70&[#]8217;e herkese teşekkür ediyoruz. Bunda herkesin emeği var. Önümüzün görülmesi adına, önü açık, problemlerin çözüleceği bir ülkeye kavuştuk. Bu gün gerçekten bayramdır. Daha fazla çalışmamız gerektiği bir güne başlıyoruz. Sağduyuyu gösteren herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı olduklarını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:
&[#]8220;Bundan sonra hayır kelimesini bol bol kullanalım. Bu sizin hakkınızdır. Ülkede bürokrat cumhuriyetini ve sosyal cumhuriyeti konuştuk. Bürokrat cumhuriyeti kalsın mı yoksa demokratik cumhuriyet kuralım mı diye tartıştık. Tarih yazdık. Biz milletin vekiliyiz, asıl tarihi de onlar yazdı. 367&[#]8217;nin de sahibi millettir, 550&[#]8217;nin de sahibi millettir. Bütün altın hissenin sahibi millet oldu. Biz Cumhuriyet dostuyuz. En az onlar kadar Atatürk sevdalısı ve Cumhuriyet sevdalısıyız. Cumhuriyet&[#]8217;in değerleriyle varız.&[#]8221;
Toplantı, soru cevap şeklinde sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi