Bartın bir Ramazan Bayramı&8217;nı daha geride bıraktı. Üç gün süren bayramın birinci gününde Valilik tarafından Belediye Sosyal Tesisleri&8217;nde düzenlenen bayramlaşma geniş katılımla gerçekleşti. Vali İsa Küçük başkanlığında başta Belediye Başkanı Cemal Akın, Milletvekili Yılmaz Tunç ve Rıza Yalçınkaya, Başsavcı Sadettin Arslan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yalçın Çebiş ve Emniyet Müdürü Burhan Gümüş olmak üzere protokolün tam kadro hazır bulunduğu bayramlaşmaya sivil toplum örgütü temsilcileri ve parti yöneticileri büyük ilgi gösterdi. Vali İsa Küçük, bayramlaşmada yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberliğin sürekliliği yönünden büyük önem taşıdıklarını belirterek, &8220;Manevi zenginlik kaynağımız olan bayramlar, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların üzüntülerinden uzaklaşarak sevgiyle kucaklaştığı, köklü dostlukların kurulduğu sevinç günleridir&8221; dedi.


İftar paraları öğrencilere


Bayramlaşma programında tüm Bartınlıların Ramazan Bayramını kutlayan Vali İsa Küçük, Ramazanda iftar sofralarına ayrılan kaynakların bundan sonraki Ramazan Bayramlarında üniversite öğrencilerine burs olarak vermek için bir fon oluşturulması konusunda çağrıda bulundu. Vali Küçük, beraberindeki üst düzey protokol üyeleri ile birlikte memleketlerinden uzakta vatani görevini yapan askerleri, 24 saat görev yapan polisleri, bayramı hastanede geçirmek durumunda kalan hastaları ve huzurevinde ziyaretçi yolu gözleyen yaşlılarla şehit ailelerini bu bayramda da unutmadı. Belediye sosyal tesislerindeki bayramlaşma programının ardından Askeri Gazino, Kemer Polis Merkezi Amirliği, Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Birimi, Huzurevi ve şehit ailelerini temsilen bir şehit ailesi ziyaret edildi.


Ziyaretler duygulandırdı


Vali İsa Küçük ve beraberindeki protokol üyeleri Belediye Sosyal Tesisleri&8217;ndeki bayramlaşmanın ardından Subay Gazinosu&8217;na geçerek askeri personelle bayramlaştı. Vali Küçük Başkanlığı&8217;ndaki heyet daha sonra Kemer Polis Merkezi&8217;nde bayramı görev başında geçiren emniyet mensuplarının bayramını kutladı. Polis merkezindeki bayramlaşmada Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Emniyet Müdür Yardımcıları ve rütbeli polisler de hazır bulundu. Askerler ve polislerden sonra hastaların bayramını kutlamak üzere Devlet Hastanesini ziyaret eden Vali Küçük ve beraberindekiler Göğüs Hastalıkları biriminde bayramı hastanede geçirmek zorunda kalan hastalarla bayramlaştı. Odaları gezerek hastalara geçmiş olsun diyen Vali Küçük, hastane yetkililerinden de yatan hastaların durumu konusunda bilgiler aldı. Hastalar ve refakatçileri Vali Küçük ve beraberindeki protokol üyelerine kendilerini bayramda yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.


Yaşlılar çok sevindi


Vali Küçük ve protokol üyelerinin bayram programındaki son durağı huzurevi oldu. Özellikle bayramlar gibi özel günlerde daha çok ziyaretçi yolu gözleyen huzurevi sakini yaşlılar bu bayramda da hatırlanmanın mutluluğunu yaşadı. Bürokratlar, parti yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan kalabalık topluluk huzurevi sakinlerine duygulu anlar yaşattı. Ziyaret sırasında hüzünlenip gözyaşı döken yaşlılar oldu. Eşi Emine Küçük ile birlikte yaşlıların ellerini öperek bayramlarını kutlayan Vali Küçük, onlarla sohbet ederek, hal hatır da sorarken, protokol üyeleri de huzurevi sakinlerine yakın ilgi gösterdi. Yaşlılarla yapılan sohbetlerde eski bayramlar konuşuldu, sorunlar, istek ve talepler üzerinde duruldu. Yaşlılar başta Vali Küçük ve eşi Emine Küçük olmak üzere kendilerini her zaman arayıp soran protokol üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi