Umut Feneri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Ali Mahmutoğlu, İsrail´i "Korsan Devlet" diye nitelendirdi. İsrail´in alçakça bir ambargoyla, insanların yaşam haklarını tüm dünyanın önünde hiçe saydığını söyleyen Mahmutoğlu, "İsrail´in inadı hala devam etmektedir" şeklinde konuştu. İsrail´i protesto edip Filistin´e destek vermek için 11 Ocak 2009 tarihinde yoğun katılımlı basın toplantısı düzenleyeceklerini söyleyen Ali Mahmutoğlu, basın toplantısının yapılacağı gün herkesin elinde yalnızca Filistin ve Türk
bayraklarının olması gerektiğini hatırlattı. Siyasi parti temsilcilerine de çağrıda bulunan Mahmutoğlu, toplantıya katılacak temsilcilerin Filistin ve Türk bayrakları ile flamaları haricinde başka bir şey taşımamaları gerektiğini söyledi. Filistin´e destek amaçlı bir takım etkinlik düzenleyeceklerini bildiren Ali Mahmutoğlu, şöyle konuştu: "Ortadoğu´nun kalbindeki yara olan Filistin, hiçbir zaman rahat yüzü görmemiştir. Kendini devlet sanan ahlaksız İsrail ve onu yönetenler müslüman dünyanın kalbinden
hançerini hala çıkarmamıştır. Bir buçuk milyon nüfuslu Gazze şehrini içindekilerle birlikte yok etmeye çalışan ´Korsan Devlet´ iki yıla yakındır oradaki insanların tüm yaşamını alçakça bir ambargo ile dünyanın gözü önünde hiçe saymıştır."
İsrail´in, Filistin halkını aç, susuz ve ilaçsız bırakmaya devam edip bu inadını hala sürdürdüğünü anlatan
Mahmutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ahlaki hiçbir değer taşımayan tek taraflı pis savaş, uluslararası hukukun ´dokunulmaz´ dediği sivil hedefleri, hatta ibadethaneleri ve hatta okulları kendilerine hedef seçmekten utanmamış ve sadistçe zevk almıştır. Biz Filistin´e maddi ve manevi yardımlarda bulunmak için bir takım etkinlikler düzenleyeceğiz."
Platform üyeleri adına konuşan Ali Mahmutoğlu, yapılan yardımların İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Filistin´e gönderileceğini sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi